"Önska en låt och gör skillnad"

Hej!

Yes, inte många av er har hört om Musikhjälpen tror jag så därför tänkte jag ta och göra er uppmärksammade på det.
Det är så att 3 radiopratare har blivit inlåsta i en glasbur/hus på Gustav Adolfs torg i centrala Malmö där de sänder radio live i 6 dagar. De äter ingen fast föda utan bara flytande typ dryck och näringslösning vilket är lite symboliskt för att många flyktingar i speciellt Kongo inte får någon mat.

Men varför gör de det här? För att det ursprungligen kommer från Holland där de gjort detta i 5 år. 67 miljoner människor är på flykt och de behöver all hjälp som de kom få.

För att skänka pengar till Musikhjälpen skickar man ett sms till 72955 och får samtidigt önska en låt som spelas på radion. Man skriver artist, låt, ja eller nej om man vill bli uppringd och möjligtvis en motivering/hälsning.
Samtidigt som man skickar detta sms och får en önskad låt spelad så skänker man 50 kr till dessa flyktingar.

Jason eller Timbuktu har varit nere i Kongo för en månad sedan för att intervjua skadade och våldtagna kvinnor och andra människor som är drabbade och varje kväll 19.00 så visas delar av denna dokumentär i SVT 2.

Man kan även kolla hur det är inne i glasburen på webben eller i SVT 2.

Jag tycker att detta är en sjukt bra idé att få in pengar till de drabbade. Genom ett så stort mediapådrag som det blivit så kan många engagera sig och skänka pengar. Att  skänka en summa pengar är riktigt bra och att samtidigt få en favoritlåt spelad är ett plus.

Till glasburen kommer det en massa gäster och olika artister som uppträder och pratar.
Ni kan lyssna dygnet runt på P3.

Kan inte ni vara snälla och göra en god gärning? Vi har det så pass bra i detta avlånga land att vi har möjlighet att hjälpa andra människor till en bättre framtid. Så varför ska vi inte ta den chansen då? Är vi verkligen så egocentriska?
Jag tror faktiskt inte det.

50 kronor för oss är en skitsumma men för människorna i Kongo är det en oerhörd summa pengar. Tänk på det!

Gå in på Musikhjälpens hemsida för mycket, mycket mer information. (Klicka)

Tack för kaffet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0