"I'm about to leave"

Jag ställde klockan på 8.30 imorse för att gå upp och starta en tvätt men det var så himlarns skönt i sängen så jag snoozade till 09 istället. Jag börjar gilla min säng mer och mer, har nog insett att detta kommer att vara min säng i ett år framöver. Min säng får stanna kvar därhemma liksom.

Så nu är tvätten igång, jag har bäddat kidsens sängar och plockat ur/i diskmaskinen och plockat undan lite småsaker. Och hunnit göra scrambled eggs med broccoli! Så nu är jag på g.

Ska klä på mig, funderar på bikini under då det faktiskt kikar fram sol därute. Och sminka mig fin och köra iväg till Suwanee Park för en snabbisdejt med J-dawgen. Måste gå och köpa en kaffe också, dör litegrann nu.

Puss och hej

"I wanna go but I keep coming back"

Varje gång jag åker någonstans med bilen så är det Pac som spelas, och det mår jag jäkligt gött av men... det kan ju vara roligt med lite uppdatering.

Vad är der för musik som spelas på radion hemma? Eller vilka nya låtar har ni i iPoden? Jag älskar musik och har ingen koll på er därhemma, så kommentera mafakkas!


"Elbows to the side"

Den här låten spelas lite då och då och jag kan inte låta bli att vilja shake booty.


"Quick damn"

På begäran av "L"  som tycker att det är sämre uppdatering och som vill veta allting- antar att det är Linn så spottar jag nu ut en hel hög med inlägg. Vad gör jag inte för er?

Bilder från lördagens kvällsbravader kommer en annan dag. Jag orkar inte gå och hämta kameran, stoppa minneskortet i datorn, vänta på att bilderna ska laddas in till bloggen och sedan klicka in dom i ett inlägg. Det lät sjukligt jobbigt, visst? Det är det också.

Puss och godnatt! ♥

"Fire burning on the dancefloor"

Öj, by the way. Veckan som gick var ganska konstig.

Två dagar i rad höll jag på att bli överkörd av en brandbil. Mina vänner, ni läste rätt.

Första gången var när jag körde från bilskolan efter att ha klarat datatestet (bara en sådan sak, haha). Stod längst fram i en korsning och får grönt. Kör och undrar varför inte dom andra bilarna kör. Hinner ut en liten bit och ser en brandbil. Oppsi! Han skulle köra vidare på andra vägen och hade stannat i korsningen. Men jag då - stod ganska ensam där inte i mitten av vägen men inte bakom det vita sträcket heller. Kände mig fett dålig, haha!

Och andra gången var faktiskt dagen efter också i en korsning. Stod längst fram i min lane och tänkte att "fan, om det kommer en brandbil nu - ska kolla extra noga". Ja, jag får grönt och kollar en extra gång att det inte svischar förbi någon. Så jag kör över korsande väg och kikar i backspegeln och ser en stor brandbil köra förbi där jag just korsat.

Seriöst, sådant händer ju inte. Speciellt inte efter att jag tänkt "tänk om"... Jag skyller på att deras larm/ljud är alldeles för svagt. Det hörs ju knappt.

Så nu innan jag kör i en korsning är jag fett nervös. Man vet aldrig vart dom jäklarna dyker upp. Sluta förfölja mig i alla fall!

"I've been slicing motherfuckers since I lost my mama"

Jag har hittat en sladd i bilen som fungerar i aux-uttaget så nu kan jag spela 2Pac när jag vill och hur högt som helst. Fast inte med kidsen i bilen. Det är för många svordomar hit och dit och jag vill inte hållas ansvarig för om de springer runt och sjunger sådana grejer, hehe!

Älskar att köra runt i bilen och bara lyssna på la musica.

"Gimme my gimme my"

Kanske ska berätta lite om min helg också.

I fredags kväll var jag ju bara hemma och slappade framför tvn och grejer.

På lördag förmiddag låg jag och läste "The last song" som jag nu lånat för andra gången. Känner att den måste läsas ut nu för den ska lämnas tillbaka om två dagar. Men jag har börjat komma in i den nu så snart ska jag stäckläsa, hehe. Vid 13 promenixade jag till poolish för glassande. Hade slut på solkräm så chansade på ingenting. Och det fick jag sota lite för. I alla fall på baksidan. Fast nu i efterhand var det väl värt det, för det övergick till fin bränna, haha.

Åkte hem och duschade och körde sedan hem till J-dawg där vi planerade kvällen. Planen var att ta oss till Buckhead (helst village) för att kolla på alla mansions/slott som sägs finnas där. Det är alltså ett jäkligt välbärgat områder och självklart att vi ska dit och kika. Och andra planen var att köpa bagels och bubbelvatten att äta.

Sagt och gjort - vi kollade upp hur man körde till Buckhead, åkte på Kroger och köpte bagels och bubbelvatten, tankade bilen och körde iväg. Chansade på en väg, blev tveksamma och svängde mot I-85 och inser att vi just kört i en cirkel för att komma tillbaka till samma ställe där vi började. Det var en bra start...

Kör i alla fall mot downtown och lyckas till slut hitta skyltar signade "Buckhead". Lyckligast i världen blev vi när vi helt random efter att ha kört på måfå hittar något vid namn 'triangle' som vi skrivit upp som ledord på vår lapp. Men det hann bli mörkt så vi såg aldrig riktigt husen men vissa hade belysning för ett helt land så nog var det slott alltid.

Sedan skulle vi till en restaurang där vi hade presentkort på. Och vi körde och körde och vips ser vi att vi måste välja fil - höger eller rakt fram. Amen vi tar rakt fram och kör mot mörker som sedan uppenbarar sig som en infart till ett neighborhood. Alltså damn, hade det varit en gate där hade vi kört rakt in i den, helt säkert! Satt och asgarvade i bilen för vi hade ingen aning om vad som hände. Haha, skrattar bara jag tänker på det!

Anywho, vi vänder om och kör samma väg tillbaka. Hittar till slut och inser att vi kört förbi det förra gången. Vi är experter på att inte se vart vi ska... Kommer till ett jättemysigt område, kändes som en gågata i en liten grekisk stad så det kändes som vi var utomlands utomlands, if you know what I'm sayin'! Maten var underbar och stämingen fetmysig.

Sedan körde vi hem och näe, inte kommer vi hem felfritt. Vi blir jagade på highwayen av en crazy lastbil som ligger i rumpan på oss och så tror jag att en firefly träffar vår ruta men inser att det var lastbilschaffisen som kastat en cigg på rutan. Tack för den!

Och när vi tar vår exit så är den så jäkla snäv och det är mörk och vi ser typ nada, så vi hamnade någonstans emellan en sväng och körning rakt fram. Haha, tack och lov var det ingen trafik bakom oss då.

Vi parkerade inne på J-dawgens område och delar på en bagel och lite bubbelvatten. Bra avslutning på kvällen. Sedan ska vi slänga skräpet i en soptunna. Leker amerikaner och ska inte kliva ur bilen utan bara veva ner rutan för att slänga det. Men nej, jag når inte tunnan så öppnar dörren lite, sticker ut endast ena benet och stoppar i soptunnan. När vi sedan ska åka iväg är det världens stank i bilen. Vad fan hände? Vevade ner alla rutor och åkte hem till Johannisen. Därifrån åkte jag hem nöjd och belåten med en händelserik kväll.

På söndagen gjorde jag absolut ingenting, typ.

♥♥♥♥♥♥

"Who's afraid of the po-police"

Jag ska börja mitt inlägg med att säga att klockan äe 22.28 och jag ligger i min säng och käkar chips och dricker kaffe. Jag vet, udda kombination men det var vad jag hade att erbjuda mig själv. Försöker spara på dom ynka godisarna som är kvar i min kära godispåse, hehe.

Anywho idag har det varit okej väder, typ 25 grader så det känns att det är kallare ute. Hade faktiskt på mig jeggings och långärmad tröja när jag skjutsade barnen till skolan.

Sedan så städade jag källaren och mitt rum och chillade fram till 11 då jag körde till Suwanee park för att möta upp Johanna. Det gick inte att ligga på gräset för det hade regnat på förmiddagen och inte hunnit torka. Så vi fick sitta på en bänk, rätt upp och ner. Fast efter ett tag så kändes det som bikiniväder så då la vi ut handdukarna på gräset även om det var lite småblött... Vad gör man inte för sin bränna? Vi är knäppa, vi vet.

Sedan åkte jag och hämtade Benjamin och så åkte vi iväg och bara lekte, gjorde läxa och chillade tills klockan blev 15.50 då vi mötte resten av kidsen vid busshållplatsen.

Vid 17.20 åkte vi till footballsträningen. Det var helt okej värme från början. Jag hade på mig linne och jeansshorts men vips så blev det jäkla kallt och fasen så jag frös. Inte blev det bättre av att vi fick stå och vänta på de andra vid andra planen som segade sig. Det kändes som vinter ju... Ska planera bättre nästa gång.

Vi åkte hem och käkade middag och slappade sedan framför någon baseballdokumentär på tv.

Och nu sitter jag här, dricker kaffe och käkar chirre. Inlägget är all wrapped up. Bra jobbat Sandrie!

Good night ♥

"They try to say that I don't care"

What up homies?

Jag ska skriva om min helg snart - imorgon. Jag orkar inte nu. Ska kika på lite Idol, dricka kaffe och äta en liten Dumle-bit. Min påse med lösviktsgodis är snart slut. Vill inte tänka på när den faktiskt tar slut. Då blir jag ledsen...

Anywho, hejdå ♥


"Everybody needs to chill"

Imorse mötte jag upp Johanna vid poolen vid 10.00 eftersom jag hört av Jackson att detta kunde vara sista dagen poolen var öppen. Vilket inte stämde enligt David, snarare att den shuts down i oktobermånad någon gång. Tack för att det fortfarande finns chans till stek för oss!

Vid 12.52 kikade jag av någon random anledning på mobilen och fick panik. Skulle hämta Boo vid 13. Vart tar timmarna vid poolen vägen? Vi hinner knappt lägga oss ner innan vi ska hem igen.

Boo och jag åkte vidare till biblioteket för lite läsning och datorspelande.

Vi åkte hem och hämtade upp N och J vid 16 och sedan har vi chillat och lekt ute, typ spelat fotboll och grejer.

Ikväll har jag slappat, tagit en välbehövlig dusch, sett att jag bränt mig smått på bröstet, käkat chicken nuggets, druckit kaffe, filat naglarna, sett att "Next friday" gick på någon random kanal och glidit runt i mina omänskligt sköna jeansleggings.

På tal och byxor - konstig känsla att ha på sig tyg som går längre ner än knäna. Känns inte normalt. Vadå ska jag ha byxor också?


Har inte Booboo långa ögonfransar så säg...


Jeansleggings!


Live and direct

"We'll be alright"

Igår, torsdag förmiddag, så satsade jag och J-dawg och drog på Discover Mills för förmiddagsshopping. Vi hade nog max 2 ½ timmar på oss och fick verkligen stressa på slutet för att jag skulle hinna åka till Boo's skola kl 13.

Jag hann få med mig ett par svarta shorts, en Nike-tröja och ett par jeansleggings. Allt på rea. Jag fortsätter scorea!!

När Boo var upplockad åkte vi två till poolen dit Johannisen kom också och så stekte vi där till typ 15.45 då vi var tvungen att åka hem och möta upp Nicolas och Jackson vid bussen.

Efter footballsträningen så åkte jag hem till Johanna och så körde vi iväg med bilen tillsammans med Molly som är Johannas äldsta värdbarn. Vi hade inget mål med körningen men det slutade med att vi hamnde utanför affär där jag och Mollsan gick in och låtsades kolla efter en "tv". Gick inget bra så vi satt i bilen cirkus 30 min och häckade. Hann se tre muppiga killar börjar slå på varann lite smått, just efter att jag sagt att dom såg farliga ut. Är jag bra på att gissa eller? Haha. Sedan såg vi annan random kille sätta sig bakpå vad vi trodde var hans egen bil - sedan kom hans homie och tog fetsats och hoppade rakt över bilen. Hej spänstig kille!

Och sedan åkte vi på jakt efter ett cupcakeställe och hamnade på mesigt konditori och sedan på en mack och till slut skulle vi hitta donutsplace istället men lyckades inte. Åkte hem igen istället.

Så en helt oplanerad kväll kunde bli jäkligt kul och äventyrlig. Hahaha!

"Playas screw up man"

I tisdags morgon åkte jag iväg till körskolan ca. 20-25 min ifrån mig. Var där ca. 08 och kom därifrån vid 11.45. Damn sådan jäkla lång väntan och fördröjning. Det var ju så att jag höll på att dö.

Anyway - kom dit, fyllde i ansökan och väntade. Fick komma fram till en tant som var värsta rude. Tog fotografi och satte mig sedan i datasalen för körkortstest.

Det var sammanlagt 40 frågor och 10 fel fick man ha. Testet var uppdelat i två delar á 20 frågor varav 5 fick vara fel. Första frågan kuggade jag på. PANIK! Trodde att jag var så jäkla körd då men nej. I passed. Sammanlagt 3 fel tror jag.

Nu är det bara uppkörning och sedan har jag ett Georgia Driver's License.

Om man inte är amerikansk medborgare så måste man i de flesta stater ta ett statskörkort inom 30 dagar efter att man kommit in i landet men i Georgia är det annorlunda. Här får non U.S citizens köra på enbart sitt Internationella körkort och det är okej...

Men då min hostfamily har haft problem med andra aupairer och bilen så måste jag ha ett statskörkort för att få vara med i bilförsäkringen. Därför allt detta extra jobb!


"Together we made it"

Så här såg vägskrivingen ut. Riktigt stolta var vi över att hitta dit. Bara ett litet uns tvekan, men det räknades knappt.


"Please return my calls"

Imorse kom J-dawgen och plockade upp mig och så åkte vi till Lanier Tech för att skrivas in oss till en engelskakurs som faktiskt är gratis. Score!

Och jag hade skrivit ned vägbeskrivning och längst ner på papperet gjort rutor med "yes" och "no" att kryssa i. Påståendet var "we made it". Och anledningen till att det skrevs längst ner på sidan var att vi förut trott att vi haft koll på läget men det bara varit bullshit.

Så nu fick vi stolt kryssa i "yes" för vi kom fram helt enkelt. Vi har bildbevis - det kommer snart. 

Så vi gick till klassrummet, fyllde i papper, hade en pyttekort intervju och fick sedan göra ett skriftligt test. Easy as pie om jag får säga det! Så vi hamnade i en Advanced-klass och kommer gå måndagar och onsdagar kl 08.30 till 11.00 från oktober till december.

Och imorgon ska jag iväg och förhoppningsvis fixa ett Georgia driver's license, mycket för att få vara med på bilförsäkringen. Önska mig lycka till!

Godnatt

"Can you show me babe"

Hehehehe - kvällens mest pinsamma.

Gå hem med skumpan och ballongerna igen. Idag är inte dagen. Är "bara" på 960 st. Inte för att jag fattar hur jag kunde kolla så fler.

Exakt samma inlägg nedan kommer att postas när det faktiskt är på riktigt, bara så ni vet. Det här var bara en sneakpeak säger vi...

"Hallelujah"

Nämen hörni - ta fram bubbel och tårta, glitter och ballonger!

Varför? Jo för att det här är det 1000de inlägget jag skriver.

Herregud, det största som hänt sedan Gustav Vasa åkte iväg med en skida.


"You deserve the world if I can give it"

Klockan är 11.40, sitter här och dricker lite kaffe och käkar några bites av Helenes choklad. Mmmmh!

Idag är det aupairmöte igen och vi ska träffas på någon kinesisk restaurang för lunch. Och i mejlet stod det 'kom hungriga' - så det tar jag ju väldigt seriöst på. Jag har alltså inte käkat någon frulle imorse.

All in på lunchen.

Sedan ska Helene, jag och Jdawg om vi har tur ta en tripp över till bostadsområdet mitt emot J och H's där det tydligen bor några kändisar. B.la Bow Wow (!!) och en av tjejerna ur TLC. Hur coolt? Så vi ska försöka ta oss in där och glida runt på gatorna och kanske ta ett dopp i poolen i hopp om att bli pals med Bow Wow - hahaha! Jag vet att ni önskar att ni var här idag!

Puss och hej ♥


"Guess I do"

Efter alla faecbook-updateringar så blir jag ju påmind om att det är dags att rösta idag, därhemma! Det känns konstigt att jag sitter här borta i Atlanta och inte får gå till vallokalen och rösta för första gången i mitt liv.

Hoppas att min röst kommer fram med posten i tid, senast imorgon. Fast hur ska jag veta om den kommer fram eller inte?

"Lay your head down on my pillow"

Jag har inte berättat om det men för cirkus vad, en vecka sedan kanske så fick jag en facebook-uppdatering om att Lloyd hade klippt av sitt långa, fina, underbara hår. What the fuck?!

Nej nu jävlar alltså. Tydligen har han dessutom halvt gått under smeknamnet 'Long hair don't care'... Nu är det ju som bortblåst. Det där håret, braidsen var fasen hans trademark. När alla andra r&b-sångare gick och snaggade/klippte håret kort så behöll han det långt. Jag tror att han började spara det när han gick i 9th grade.

Fast han gjorde det för en bra sak, "donerade" sitt långa hår till något företag som gav det till folk som var i behov av hår.

Fasen, det är ju ändå så att jag blir ledsen. Och ja, jag är seriös! Fast jag gillar the young goldie ändå...

 


"It ain't tricky if you got it"

När vi kollade på The Hangover som utspelas i Las Vegas så snackade J-dawgen lite sanning. Det känns mer verkligt att se Vegas sådär på tv/film när vi faktiskt befinner oss här i USA. Det känns närmare (dah, det är ju det) och liksom möjligt att åka dit.

Och på ett annat sätt känns det helt knasigt att jag befinner mig i ATL hos en "ny" familj, sitter i källaren som är så gott som min och tittar på film med en svensk och en tysk tjej som jag träffat för några veckor sedan och som jag kan prata helt knäppt tillsammans med. Det är lite svårt att fatta vad jag upplever!!

Fast jag har det fett kul här. Jag missar ingenting hemma i Umeå, det är jag säker på. Förutom mina fina nära och kära dårå!

Puss och godnatt! ♥

"I know what them girls like"

Idag har varit en slappisdag blandat med svettig städning.

Jag vaknade först vid 07-tiden och bara fick en chock och hamnade i dvala igen. Nästa gång jag vaknade upp igen var klockan vid 11.15. Gött mos! Tänker att jag fått en himla massa sömn nu men kommer sedan ihåg att jag faktiskt inte somnade förrän 02.30.

Förmiddagen spenderas med att städa bottenvåningen, speciellt mitt rum. Jag vill inte kalla mig pedantisk men jag gillar ett städat rum...

Sedan där på eftermiddagen så gick jag ut på en promenad, som blev till en timme. Promenerade bort till ett annat område så det tog ett tag innan jag kom hem igen.

På kvällskvisten dök Helene och J-dawg upp för filmtajm. Såg The Hangover först som alla sett tidigare. Så bäst att se den först i fall vi skulle prata en massa under tiden! Sedan sågs 17 again. Helt ok film. J-dawg började däremellan flumma om att hon läst Mumindalen under dagen och så försökte vi översätta och förklara för Helene vad det var för varelse och grejer. Och så kom vi in på Barbafamiljen - översatte det blir Barbadad and Barbamom - Helene förstod inte det så antog att det inte översattes så, haha!

Och Helene som hade med sig tysk choklad, som smakade som Marabou. Snäll som hon är lämnade hon kvar två och en halv chokladkaka till mig. Schweizernöt, daimkross och karamell-mjölkchoklad.

Så här glad blir man av att få sådana grejer!

 

"Just a little taste"

Igårkväll vid middagen ute på den italienska restaurangen hade J-dawg beställt Pelligrino - bubbelvatten. Och jag tog en slurk...

Första gången jag drack bubbelvatten sedan jag kom till Amerikattt! Vänner, det var underbart. Och som jag saknar t.ex. Loka och Ramlösa. Åhh, bara namnen får mig ju att vilja dricka bubbelvatten nu ju. Saknar Sodastreamen därhemma.

Jag har gjort något tappert försökt att hitta kolsyrat vatten på flaska i mataffärerna häromkring. Har inte lyckats. Men har nog inte varit seriös nog. Ärligt någon dag framöver ska jag ut på bubbelvattensjakt!

Det har ju gått så långt att jag druckit cola, bara för att få stilla bubblishsuget.

"Yeah yeah yeah"

Oj då varför är jag uppe fortfarande? Klockan är 02.31 och här sitter jag och tittar i kors. 

Var med kidsen från 13 fram till 19, sedan körde jag till Suwanee Park och mötte upp Johanna och hennes värdbarn på en italiensk restaurang för lite middag. Och som vi fick vänta... Till slut kom maten efter att managern kom och pratade med oss och berättade att maten var på g. 'Ok då vet vi'.

Efter det åkte vi hem till J-dawgs hus och chillade och låtsades se en film - men det var inget filmhumör ikväll. Bara prathumör. Vid 23.45 rejsade jag hem med bilen igen, nu med halvljus inställt hehe, och parkerade bilen 23.58. Det kallas bra jobb!

För bilen har en "curfew" - inte utegångsförbud men en bestämd tid då den ska vara på uppfarten. T.ex. på helger får jag vara ute hur länge jag vill men då måste jag få skjuts med någon annan eller hmm, promenera dit jag ska, om jag är ute längre än 00. Det är vanligt med curfew till bilen tydligen, men jag tror att min hostfamily är extra noga med det pga. av vissa tidigare aupairer som inte skötte sig som sig skulle. Vilket jag säkerligen får betala extra för.

Nämen nu får det ju vara nog. Sömn it is!

Peace out A-town ♥

"Autumn leaves"

Är det inte underbart att kunna promenera till poolen (haha, skrev solen men det är ju sol vid pool, eh) och längs gatan så virvlar gula/orange små löv. Höstlöv!

Men det har inte hindrat någon från glassande i solen. Kanske hemma i Sverige då. Här är det fortfarande varmt som en rejält bra sommardag i svenneland så här finns inget att klaga på.

Idag är det fredag vilket innebär helg. Fina läsare, berätta vad ni ska hitta på i helgen. Jag vill veta. Alla måste kommentera annars slutar jag uppdatera!

"You better not be playing with me"

Jag tog med Benjamin till biblioteket idag där det var högläsning ca. en halvtimme. Han brukar tycka att det är jätteroligt! Och idag så fick vi även göra lite pyssel. En krokodil skulle det bli. Alla bitar var utklippta och så så det var bara att limma ihop alla pieces. Fin blev den!

Sedan åkte vi hem och gjorde lite läxa och hämtade sedan N och J vid bussen och hjälpte till med deras läxor. Alltså läxorna här är inte som hemma. Det är så mycket mer att göra. Varenda dag är det ca. 3 ämnen som de har läxor i. Skolorna verkar vara omänskligt mycket strängare också.

Vid 17.15 åkte vi iväg för footballsträning och vid 20 fick jag åka hem igen och kunde slappa. 

Imorgon är det friday, helg!


Biblioteket




Boo och crocodile


Kan den få ett passande namn? Holla!



 

"Say cheese"

Idag till lunchen lyckades jag göra omelett - dessutom omedvetet. Hur bra? Tanken var att göra äggröra men jag glömde "hacka" till en röra och vips så blev det omelett.

Vet inte hur många gånger jag försökt det hemma men det har alltid bränts under eller allmänt fuckat sig.

Kan det kanske bero på att det är gasol här?


"She calling my phone"

Vad är felet egenligen? Låg i sängen och vaknade runt 8 och bestämde mig direkt för att det inte skulle bli träning idag, skönare att sova...

Men där innan 9 när alarmet skulle ringa så var jag självvaken så det blev ju såklart träning i alla fall. Och fasen så skönt det var. Senast var ju i måndags - oj, det var ju bara två icketräningsdagar kom jag på nu. Men ändå!

Oh my, nu börjar ju "Imma beat it up" spelas. Gött mos! Det är lite halvt min och Boo's låt. Han sjunger alltid med i den när den startas på radion.

By the way så har jag hittat radio på tvn här nere. Varför har jag inte tänkt på att kolla det tidigare?


"It's four in the morning"

Dagen då J-dawg och jag trodde att vi skulle få någonting gjort och det visade sig att vi skulle kamma noll, nada.

Dawgen plockade upp mig vid 9.30 imorse och så åkte vi iväg med hjälp av en utskriven google map-beskrivning. Hittade till rätt väg och bara körde. Damn vi är ju riktigt duktiga! Hittar direkt och grejer - tänker vi. Sedan får jag för mig och starta gps:en och kolla vad den säger. Och den är knäpp och säger något annat än vår pappermapp...

Vi skulle till något ställe för att skriva in oss för en engelskakurs som andraspråk. Och stället hette "catedral-something-something". Så vi kommer fram till något mindre stadskärna och följer blint efter en torn vi ser. Vilket visade vara något historiskt ställe...

Så vi får köra på måfå och hittar till slut ett Subway där vi kan fråga. Vi skulle ta höger innan 316. Tack sa vi och körde iväg. Sedan ser vi ett annat gatunamn vi sett förut så självklart vill vi svänga där istället för att lyssna på beskrivningen vi nyss fått.

Då inser vi till slut att vi är tillbaka typ där vi började tvekis förra gången. Nu har det gått 30 min. Så vi får köra och fråga på en bensinmack. Helt till oss så parkerar vi väldigt stört, typ utanför ingången och glömmer dessutom låsa bilen. Tack igen och så iväg.

Men inte går det bra heller. Har kört för långt. Står i bilkö och inser att vi har stället til höger om oss, bakom oss. Så vi får svänga ut på en stor väg och hittar ett ställe att vända på. Och kör till slut rätt. Och inser att vi körde förbi det här stället första gången innan vi virrade bort oss totalt.

När vi kommer dit är klockan 9.30. Vi har varit ute och kört i en timme, skulle väl tagit ca. 20-25 min.

Vi får stå i kö kanske 20 min och kommer fram till disken som bara skrattar åt oss. Inte kan ni väl ta en sådan här kurs, er engelska är för bra. Ni måste nog plugga på college istället. Jaha... Hejdå då, kul och ses! Så vi åkte hem igen. Utan någonting. Fast vi hade ju kul under tiden, störigt kul haha!

Det var vad jag hade att bjuda på idag.

Godnatt ATL


"Get money"

Idag var en tidig morgon - klev upp vid 7.15 och fixade med kids som skulle till buss och skola. Kom hem och har chillat en timme typ.

Nu ska jag packa lite grejer och gå till poolen för att möta upp J-dawg för gött poolhäng!!

"Coffee and cigarettes"

God förmiddag!

Sitter och dricker kaffe. Inbillade mig just att amerikanskt kaffe smakade kaffe. Nejs Sandra, vad knasig du är. Det smakar ju vatten!

"So let me be your alcohol hero"

Pickalurven - meddelande till dig igen.

Svenska MTV sände tydligen inte VMA live som tidigare år. Så du är förlåten för att du inte kika. Jag låtsas att det var för du inte kunde, inte för att du glömde. Haha!

Hur mår alla där hemma? Berätta för mig hur vardagen är!


"Them good old memories"

Ojdå, jag har suttit och kollat igenom gamla bilder på laptopen i jakt på bilder att printa ut och göra antingen collage av eller sätta in i några i ramar jag har här. Den får lever får se!

Men ser nu att klockan är cirkus midnatt och jag ska upp 7.15. Måste borsta tänderna och sova. Nu!

Har dessutom fastnat med ena handen i min fina godispåse - ännu en anledning till att borsta tänderna. Så jag kanske håller mig borta från karrabagen!

Godnatt och godmorgon

"Imma beat it up"

Imorse blev det ju ett combatpass, sedan hem och fixade grejer. Vid 13 hämtade jag upp Boo och så åkte vi till Suwanee Park för lite häng och spring i fontänerna.

Johannisen hann svänga förbi några minuter (ja, bokstavligt talat). Hon hann berätta en rolig historia och sedan var hon tvungen att åka iväg och hämta upp kids från skolish. Och anledningen till att hon inte hann vara med oss längre var att hon var ute och snurrade med bilen och visste inte var hon var. Haha, rolig tjej det där!

Och på eftermiddagen var det läxor och sedan footballsträning. Hem och käka middag. Jag har förövrigt fått mitt brevröstningsmaterial idag så Steph och David fick vara vittnen och underteckna att jag, endast jag, har gjort min röst. Så nu ska det postas iväg och förhoppnings komma fram til Sverige senast 20 september.

Det var den måndagen det.


"Cleaning out "

Här om veckan städade jag rummet mer än vanligt och fixade bort t.ex. necessärerna som stått framme sedan jag kom hit. Jag kände att det kanske var dags att få lite mer struktur och dessutom få bort massa lösa grejer som flaskor och burkar som stod framme och dammade. Det skulle vara alldeles för jobbigt att lyfta bort sakerna och dammtorka varje gång - så nu är de undangömda i en byrålåda istället.

Men jag tror fortfarande att ett besök på IKEA skulle göra susen. Några växter, krukor, förvaringsboxar och kanske värmeljushållare och jag är hemma.




"I look fly, I look good"

Tjolahopp!

Jag är duktig, var och tränade combat för ett tag sedan. Jag har inte tränat sedan förra måndagen - vilken attans skandal. Därför tänkte jag vara ambitiös och gå på pump 8.45 och sedan combat 9.45 men snoozade istället. Vem försökte jag lura där?

"Yay for us"

Picisen eftersom du inte kollade på VMA så jag ska uppdatera. J.B vann pris för 'New Artist'. Vilken lycka!!


"Are you having fun"


CNN-skylten mmm!


För att se mer av CNN måste man gå en guidad tur som kostar lite peningar


Fina teckningar


Och duden som gjort dom

"Under the sea"


Mycket större vägar än hemma i Umeee


Utanför akvariumet


Klappa rockor


Definitivt på fel sida glaset


Firrar


Sådärja, rätt sida glaset




Ser ni bebisdraken?


Hahaha!


Kolla, jag har hittat vänner




Hajjjj haj! (snitsigt va)


Som en tunnel genom havet


"What do you know"

Så igår förmiddag åkte jag hem till Johanna och Helenes område och så tog vi oss gemensamt till downtown Atlanta. Johannisen körde, på storvägen, herregud. Men hon gjorde det bra. Vi kom faktiskt fram till the aquarium!

Så vi var där cirkus 10, köpte biljetter och började vårt undervattensäventyr på Georgia Aquarium. Vi har
- klappat på rockor
- kolla på funnylooking firrar
- krypit på knäna genom en tunnel
- varit nära pingviner, endast lite plast emellan
- sett hajar simma ovanför våra huvuden
- fått uppleva minidrakar
- kollat en 3Dfilm
- upptäckt en rejält het kille med en unge (ensamstående=hett)
- blitt tagna att komma från New Port?
- varit inne på CNN's huvudkontor som finns i ATL
- köpt en Tupac-teckning för 3$
- svettats sönder då vi letade restaurang
- kört till east downton
- käkat thaimat på en restaurang där Am's vän jobbade
- fick specialgjord mat och pratade med kocken
- besökt Johannas hus och fått känna på påslakan

Allt som allt hade jag en heldag av skoj. High five för det! Nästa utflykt kan nog bli Coca-Cola-byggnaden, IKEA eller Atlanta Zoo (kom på zooet just nu).

"My first love broke my heart for the first time"

Oh my god - live and direct härbortifrån Amerikatt...
Justin Bieber performing live on the VMA's. It's gonna be legendary!

"Love the way you lie"

Booom - klockan är 21.00 hos mig och årets VMA har gått av stapeln. Jag kan inte fatta att jag är här, sitter och kikar normal tid. Inte som tidigare då man suttit halvvaken där vid 03.00 bara för att kolla. Bara det är ju gött!

Och så ska ju bävern uppträfa - awesomeness på hög nivå! Pickalurven, sitter du uppe i natt? Om inte är du inget bäverfan!

Jag skickar en puss och kram till alla därhemma!


"It's just me myself and I"

Man måste bara älska old school hiphop a la De La Soul. Kolla bara kläderna liksom, så feta!


"Straight outta Compton, it's the crazy brotha named Ice Cube"

Jag har haft ännu en underbar dag. Vi åkte till Georgia Aquarium vid halv tio imorse.

Just nu sitter jag på sängen, käkar på mitt kära, svenska godis och lyssnar på lite N.W.A när de är som bäst.  Är alldeles för trött och seg för att skriva om dagen och lägga in bilder - men jag lovar, det kommer imorgon. Var redo för minidrakar, hajar, pingviner, Johanna i vatten, klappning av rockor, Sandra bland pingvinerna, mr. hot guy, Tupac, Helene och Am, höger/vänster, thaimat m.m.

 

Puss och godnatt!

"As long as we tell nobody"

Hejsan!

Kaffet kokat, jag är sminkad och påklädd, batteriet är (snart) istoppat i kameran. Jag är redo för att gå på fiskejakt!

Jag lämnar er här med några låtar som när de spelas på radion kan medföra en Sandra i diket för att ha blivit alldeles för till mig av för bra musik!






"Yes yes y'all I got the money and respect y'all"

Så det har varit en händelserik dag och jag är så jäkla glad över att vara här i Atlanta. Fasen så gött det är att göra något som jag nog aldrig kunnat tänka mig att få uppleva, egentligen.

Imorgon ska vi åka några tjejer till Georgia Aquarium downtown, som tydligen är världens största akvarium, för att kika på... ähmm, ja djur som lever i vattnet. Fiskar och grejer. Det kommer bli fett!

Jag måste ta och ladda kameran så jag kan kliva in i äkta turistkostym imorgon.


"Imma beat it up"

I eftermiddags när vi gick ut och lekte lite fick jag ett infall och skulle kika om det kommit någon post. När jag öppnar luckan ser jag ett stort, grönt kuvert som ser tjockt ut.

Och det var adresserat till mig. Jihooo, mitt första paket är här och det var från... la familia.

Var tvungen att stoppa tillbaka paketet i lådan, springa och hämta kamern, öppna luckan igen och fotografera hela händelseförloppet.

När jag kom in och öppnade det så är det första jag får upp en platspåse med någon brunt, mosigt i... Bajs? Nej, det är choklad som smält i värmen, haha. Såg ut som något äckligt men tro mig, efter en sväng i kylskåpet smakade det gött. Dock vet jag inte vad det var för chokladgrejer, allt är en enda blandning nu.

Inte nog med det så var det medskickat 1 kg svenskt lösviktsgodis också. Hurra, hurra!

Så nu ikväll har jag suttit och mumsat lite karra. Sverige när det är som bäst.


1. Paket i låda


2. Ta ut paket i låda med hand


3. Posa med paket i hand


En påse bajs?


Godiiiis!"

"Let me hear you say"

Bilder från Suwanee Park idag




Notera att mina glajjer är trasiga :(

"I'm a superstar"

Så vid 13 åkte jag till Boo's skola för att hämta upp honom och åka till Suwanee Park för lite picknick och bad i fontänerna. Vi är där, chillar i badkläder på våra handdukar och käkar lite mackor.

Vips, så kommer det fram en kameraman och presenterar sig som en väderkille på någon Channel 11. Han är ute på uppdrag att träffa människor som berättar hur dagens väder är, typ. Som sedan visas på nyheterna på kvällen.

Så jag sa okej och så rätt vad det är sitter jag där och tittar in i kameran och börjar snacka om vädret klämkäckt. Väderkillen som skulle vara på kvällen hette tydligen Paul så jag ba "Hey Paul..." Hahaha!

Och vid 18 så sitter kidsen och Steph framför tvn och två grannar som också ville se. Värsta bänkade liksom! Och så kommer en random gubbe i rutan och sedan var det jag och Boo. Så där visas jag på nyheterna, berättar om vädret i bikini. Fett random och stört! Men fetroligt också.

Så vänta nu bara, snart ringer dom och vill ha med mig på filmer och grejer. Världen, here I come!


Kamerapågen

UPDATE: Nu hittade jag ju klippet på hemsidan, ni måste checka. Fett kul :)


"Sitting, waiting, wishing"

Jag ska bara mitt uppdaterande med att säga att jag har haft en till trevlig dag.

Började dagen vid 09, stressade runt i huset och bäddade kidsens sängar, plockade ur diskmaskinen och pulade ner gammal disk i den. Jag packade handdukar, juiceförpackningar, peanutbutter sandwich och vatten, käkade frukost...

Vid 10.30 befann jag mig vid poolen, redo att ta emot Johanna. Var lite orolig att hon inte skulle hitta, speciellt då hon tydligt sagt att höger och vänster var en svaghet, haha! Men hon hittade hit, så bra jobbat!

Vi låg vid poolen och det var molnigt, men ju längre vi låg där desto blåare blev himmelen. Vi hann med många diskussioner b.la om att USA är på 2100-talet så då borde dom ju ha 2110 istället för 2010. Johanna kom dock på det rätta svaret till slut. Men det var hon som insyltade sig rejält så det var väl inte mer än rätt att hon borde lösa problemet också...

De två och en halvtimmarna gick alldeles för fort förbi. Jag hann även visa Johannis vart jag bodde, om hon får för sig att hälsa på någon dag framöver.

Fler dagar tillsammans vid poolen, tack! :)


"Remember me"

Visst är det häftigt att man kan förknippa musik till olika personer/händelser från livet? Ni vet, samma sak med t.ex. parfymer - sniffar jag på en halvtom gammal sommardoft så kommer alla minnen från den sommaren tillbaka. Allt genom ett sniff.

Fan - världen är knasigt underbar!

Ha en bra eftermiddag/kväll hemma i Sverige, där hösten är på intåg. Jag saknar, fast saknar inte.


"IKEA"

Idag är en sådan dag jag bara vill ligga platt på sängen, lyssna på musik och kika runt på olika hemsidor och bara göra ingenting. Inte det att jag är nere eller så - jag vill bara ha en ingenting-dag typ.

Just nu sitter jag med kaffekoppen i högsta hugg och checkar in IKEAs hemsida. Så himla gött mos! Fasen, jag älskar IKEA mer nu bara för att jag är hemifrån, bara för att det är så svenskt. Jag måste till IKEA downtown snart och insupa svennemiljön, käka svensk mat, köpa lite svenskt godis/kaffe och kika runt bland Billy-bokhyllorna och femkronors kaffekopparna. Det är där jag vill hänga en hel dag! Johanna, you better join me, hehe...

Jag har insett att mitt rum är smått opersonligt för tillfället, jag har typ inte orkat bry mig för jag tänker att jag inte ska vara här så länge. Fan vad dum jag är - jag ska vara här i minst 9-10 månader till så nog måste jag se till och göra det personligt. Den som är ambitiös kan skicka fina/roliga/fula/minnesvärda fotografier via brev till mig - slå två flugor i en smäll och hjälp mig med rummet och gör mig glad med ett brev.



"Take a look"

Oj vilken potatis jag har varit idag. Klev upp 7.30 och fixade med kidsen inför skolan.

Sedan 8.30 har jag hunnit fetstäda mitt rum. Hur noga jag än har städar och underhåller i rummet så har det ändå samlats damm under dagen. Och här och där finns det påbörjade små spindelnät. Nu låter det ju som att jag har världens sunkigaste rum, vilket inte stämmer. Men jag är lite crazy och klarar inte av om det är dammigt här och där.

Efter vad som kändes som en evighet av rumsstädande så dunsade jag ner på sängen och insöp allt det fräscha i rummet. Haha, jag älskar nystädat rum. Som Outkast skulle ha sagt - "so fresh and so clean clean".

Och inte pallade jag åka och träna imorse - vad är det som händer? Istället käkade jag lite chips, haha.


"What ya think about that"

Hittade en cookie här i krokarna så nu blir det Idol och kakmonster. Vi hörs imorgon, haha.

"They got money for wars but can't feed the poors"

Åh när jag just parkerat bilen vid parken så började "Keep ya head up" spelas. Lycka på hög nivå!


"Maybe it's the thug in me"

Sedan ska jag fortsätta med att berätta att jag har haft en helskön dag.

Vaknade imorse vid 09, klev upp och käkade frukost och gjorde de vardagliga sysslorna innan jag åkte iväg till Suwanee Park för att träffa Johanna. Vi hittade varann och gick först och köpte kaffe till mig. Gött - en latte med vaniljsmak.

Sedan var jag smart nog att ta det två handdukar att sitta på. Så vi satt där på gräset och pratade om allt möjligt. Då och då tog vi några kliv till fontänerna för att svalka av oss, pga. värmen som fortfarande håller i sig. Tack och lov för det! Sandra ♥ värmen! Såg värsta najsa killen där i parken också, det finns många av de här borta. Synd bara att där även fanns en flickvän och två barn... Attans!

Vid 13 var jag tvungen att åka och hämta upp Boo från skolan. Jackson var fortfarande hemma och mådde lite smådåligt så vi åkte hem direkt och kollade till honom.

Sedan har eftermiddagen bestått av baseboll, football, lacrosse på baksidan, studsmatta, lite Uno-spel, läxor, middag. Och en promenad till lekparken vid poolen för lite mera spring. Efter det var det dusch/bad för kidsen och tv-tittande tills Steph kom hem från skolan vid 20.45.

Nu sitter jag på min säng, nyduschad och sugen på en cookie... Ska ta och lägga in några bilder och sedan se Idol.

Imorgon blir det en tidig morgon, 7.30 är det jobb ca. en timme och sedan börjar jag igen vid 12-13.

Peace out from the A


Johannis!


Suwanee Park








Haha!


"Keep the eyes on the enemy"

Hejsan!

Jag måste bara inflika att jag blev så otroligt glad imorse när jag loggade in och såg att jag hade en hel hög nya kommentarer. Goddamn, ni har varit duktiga! Och det gör himla glad. Tack så mycket!

Så nu får ni fortsätta på detta viset, glöm inte det.


"Something new"

Hey, ser att jag befunnit mig i staterna i 80 dagar nu. Helt sjukt! Men jag gillart!


"I don't ever wanna change my mind"

Men något jag faktiskt vet försiggår hemma i svenneland är att Idol dragit igång igen. Jag vet knappt att det är val men nog fasen vet jag att Idol startat igen. Haha, pinsamt värre.

Hursom - auditionerna är det bästa och möjligtvis finalen om det pallas med. Mittenpartiet är bara trams, jobbigt och ingenting att följa. Men början, oj oj det finns så många fuckers därute. Det är underhållning det!

Puss och godnatt eller förmodligen godmorgon ♥

"I don't no nothing about that"

Jag har insett att det rustas inför val därhemma. Say what... Jag vet att jag är lite efter, men jag skyller på att det är för anstängande att hålla koll på allting som händer hemma samtidigt som man vill spendera tiden här med att upptäcka grejer här. Det är mitt försvar, haha.

Fast papa har skickat länkar och grejer så jag kan inte skylla ifrån mig.

Så kvällen igår spenderades faktiskt framför datorn där jag gjorde två olika valtester online, bara för att få ett humm om vad jag möjligtvis kan tänkas rösta på. Skämmes på mig, jag har insett att jag inte vet ett skvatt om politiken hemma. Helt värdelös är jag ju.

Jag hade faktiskt planer på att ta tag i mig själv och läsa in mig på de olika partierna för att veta vilka åsikter de har, inför valet. Men tiden har runnit iväg och jag har andra saker för mig som är roligare.

Men jag är förstagångsröstare så jag vill ju rösta. Jag gör vad jag kan.

Problemet är bara att jag har beställt hem valkuvert och grejer för att kunna brevrösta. Så vi får hålla tummarna att papprena hinner komma hit i tid och sedan skickas till Sverige och vara där senaste 20 september.

"Livet är helt ok ändå"

Jag måste bara inflika att jag känner att mina naglar är jäkla fly för tillfället. De är långa och jämnlånga, förutom ena tumnageln.

Men man har alltid problem, sådant är livet. Vissa dagar vill jag bara klippa naglarna och måla de i någon fet färg, typ turkos, lila, neonrosa. Andra dagar vill jag ha de skylånga och fransk manikyrerade. Och det går ju inte ihop. Är de långa ena dagen och du klipper dom så kommer dom inte vara långa den tredje dagen hur mycket du än vill det.

Så nu får jag "nöja" mig med att ha dom långa. Men det är ju fresh, så det finns ingenting att klaga på här.


"Lay your head down"

Heyheyhey!

Imorse hade jag värsta planerade dagen framför mig. Upp och göra bort kidsens tvätt, mys i park med en nyfunnen aupair, ta Boo till biblioteket, komma hem och hjälpa med läxor, vara på fotbollsträning, hem och äta middag.

Flopp...

David skickar sms vid 08 och ber mig komma upp och hålla ett öga på Jackson som är sjuk. Så dagen har spenderats tillsammans med Jackson framför tvn typ. Sedan åkte vi och hämtade Booboo och Jackson mådde verkligen inte bra.

Men jag hade i alla fall roligt tillsammans med Benjamin på baksidan medan J vilade framför cartoons. Vi spelade bl.a football, baseball och så. Det var oerhört varmt men roligt. Sedan vid 17.30 åkte de andra iväg på träning och jag stannade hemma med J.

Vid 19 så somnade han så jag passade på att kolla på lite Run's house och Everybody hates Chris. Så jag dog inte, nej det var rätt lugnt. Jag hade ändå inget för mig ikväll så jag kunde lika gärna passa honom hela kvällen tills resten av familjen kom tillbaka från träning och middag.


"I guess that's why everybody hates Chris"

Sandrie har funnit en underhållande serie. "Everybody hates Chris". Killen som spelar young Chris är helt klockren. Han är värsta gullig, verkar charmig och värsta geeken. You gotta love it!


"You look so nice"

Idag, måndag, så drog Iksus höstschema igång och jag kan inte hjälpa att vara lite down över att inte få vara där och ha roligt. Liksom, Iksu - oh my god. Ett av livets goda, haha!

Men nu gör jag det här och Iksu kommer inte att försvinna på ett år. Det finns kvar där när jag kommer hem också.

Men jag erkänner, jag saknar mitt arbetslösa liv nu och då men enbart för att jag kunde hänga på Iksu så mycket, på tok för mycket. I genomsnitt två pass per dag. Livet började gå lite utför när jag och Picisen planerade in fika på Iksu istället för typ Station och grejer.


"I scream, you scream, we all scream - Ice Cream"

När jag låg vid poolen och slappade så började världens gladaste melodi spelas och jag tittade från vänster till höger och höger till vänster. Vart kom sången ifrån?

Och så entrade en stor området, lite långsamt. Det visade sig vara glassbilen.

Så nu har jag fått se hur en glassbil kan se ut här i USA. Haha, inte riktigt som hemma. Såg inte ens ut att kunna ha frysfack där i liksom...

Synd att jag inte tog med kameran till poolen, trodde inte att något sådant här stort skulle inträffa. Har lärt mig min läxa. Ta med kameran vart du än går. Den ska sitta fast vid dig!


Såg väl ut som något sådant här, kanske bara det att jag inte såg hur sidan såg ut så noga.


"There's no use in trying"

Två båtplatser neråt så var det en husbåt som hade en svensk flagga och en amerikansk flagga. Och när vi sitter där uppe på soldäcker och chillar så vips - flashar en av tjejerna boobsen. Like what? Vad fan hände?

Och skrajsna som päronen här är så ropade dom att ahh, det finns barn här ombord, gör inte så snälla... Visserligen på skämt men det fanns nog mycket sanning i det också.

Hoppas bara inte att folk tror att det där är vanliga svennefasoner. Fast hon hade säkerligen druckit så då blir det nog svennefasoner för svenskar är väl typiska personer som släpper loss 100% först efter lite alkohol, då de vågar liksom...


"Coming 2 America"

Så igår vid 13 åkte vi till marinan där det var smockat med folk. Vi fick pakera en lång bit ifrån den kaj vi skulle till. Men det körde förbi någon marinpersonal som erbjöd skjuts så vi fick med oss alla coolers och packning.

Så dagen spenderades på båten med alla de andra coacherna och deras familjer, massa bad, mat och allmänt häng. Jag jobbade vilket innebar att jag hängde med men skulle hålla extra koll på kidsen medan vi var där.

Om husbåten då - det är som ett hus på vatten typ. Jag kommer inte ihåg hur mycket det kostar att åka ut med den på en tur, dyrt är det i alla fall så de flesta har sin husbåt ankrad vid kajplatsen istället.


På övervåningen


Här ser ni massa husbåtar på rad


Upperdeck - glassigt värre!


Köket och framåt på höger sida så ligger en del rum och ett badrum


De hade en vattenrutschkana från båten rakt ut i vattnet


Jupp, den här familjen äger inte en utan två jet-skis...

"Crunchy you said"

Jag sitter här, trött och med läppar som bränner. Tror seriöst att de blitt solbrända idag när jag låg vid poolen och glassade. Käkar multigrainchips som ärligt är cpgoda!!


"Even the greatest gotta suffer sometimes"

Det är T.I.-hype på någon tvkanal idag. Insåg det nu, kl 19 på kvällen. Lika bra det, annars hade jag väl suttit bänkad framför det hela dagen och inte gjort något vettigt som värsta geeken.

Bjussar på en helt underbar låt av T.I. Jag älskar videon, den är fin. Jag älskar låten, den är real. Jag älskar T.I., för han är gudomlig.


"Ya hear me"

Igår var vi på en stor husbåt en en hög med människor. Personer från Nicolas fotbollslag, typ deras coacher med familjer. Så vi åkte dit vid 13 och åkte hem vid 23 - så det var verkligen en hel dag.

Jag har inte tid att skriva om det nu, ska gå till poolen nu och steka. Poolsäsongen börjar gå mot sitt slut. Det börjar bli kallare ute nu. Inte kallt som i Umeåkallt men kallare än i juni, juli...

Hörs senare!

"Oh my god"

Jag vaknade vid 09 imorse, klev upp och käkade lite youghurt med flingor. Yoghurten här är inte som den hemma. Den här är värsta tjock, typ tjock som creme fraiche. Så jag brukar blanda ut den med mjölk för att få "vanlig" konsistens...

Åkte iväg vid 10 för ett pumppass. Det gick bra, lite jobbigt men okej. Såg en gubbe som körde i flipflop. Okej, att vi är i varmare klimat men flipflops är väl att ta i, när man tränar?

Nu har jag duschat och gjort mig klar. Vi ska iväg på ett Coach's party. Jag jobbar idag, så jag ska hålla extra koll på kidsen. Typ leka med dom och hålla på. Men det blir nog bra.

Hejdå!


"It's like wearing white after labor day"

På måndag är det en röd dag här i USA. Det är Labor day, vilket tydligen enligt wikipedia kan liknas vid första maj hemma.

Labor day inträffar den första måndagen i september och detta för att bla. presidenten Grover Cleveland inte ville att den amerikanska arbetarrörelsen skulle hedra Haymarketmassakern (inte hört om...) och oroligheter uppstå. 

Dagen grundades av "the Knights of Labor" år 1882 och har gjorts till en allmän helgdag i alla delstater.

Traditionellt är detta en dag för picknickar, lite som sommarens sista fest innan skolterminerna börjar på riktigt. 

I de södra delarna av USA finns det någon slags tradition/vett och etikett att inte bära vitt efter Labor day. Jag frågade Steph varför men hon hade inget bra svar så jag googlade det. Och det verkar vara en suddig regel. Vissa säger att det bara gäller skor och andra säger att det även gäller kläder. Största anledningen verkar vara att det ska påminna en om att inte bära sommarkläder under vintern. "Det kan vara frestande att ta på sig ett par vita pumps när hösten är på intåg men pga. växlande väder kan det vara ett oklokt beslut. Genom att inte bära vita skor efter Labor day ser man till att det inte slutar upp med ett par smutsiga skor och kalla fötter".

Så där har ni det, inga vita skor efter denna dag, men vintervitt är okej, alltså typ cremefärgad vit. Bara en notis sådär. Men eftersom jag inte är härifrån så behöver det nog inte gälla mig, hehe. Vet dock inte hur seriöst det egentligen är, men vissa tar det nog på största allvar.

"I've been watching you, you, you"

Idag efter att jag kom hem från poolen och duschat och gjort allt sådant så gick jag ut för att hänga upp handduken ute på altanräcket för att den skulle torka snabbare. Sneglar lite åt höger på räcket och ser något... Oh fuck, det var en liten ödla som låg där.

Oj fan vad jag rös till och hoppade därifrån. Vågade mig fram igen och petade lite på den med en lång braständare. Den visade sig vara död, typ torkad till döds av solen, haha!

Okej, det var inte ens lite kul. Fasen så rädd jag blev.

Varför har det blivit något vardagligt att jag ser äckliga insekter och djur överrallt? Det är inte roligt längre, liksom.

Och den var så äcklig att jag inte ens vågade gå och hämta kameran för att ta kort på den. Nej, jag är ledsen för det mina vänner, men det kommer inte hända.

"Go to sleep on Atlantatime"

Jag har inte berättat vad jag hittade på igår.

Efter att jag och Stephanie varit på skönhetssalongen åkte jag hem och packade väskan för att åka till Discover Mills för att träffa Helene, en tjej på Tyskland, för lite shopping. Med sig hade hon en annan aupair som åkt hit privat, alltså inte med någon organisation. Och det visade sig att tjejen, Johanna, var från Leksand. Det var ju en trevlig överraskning.

De båda bor i samma område, ligger väl. ca 15 min från mig. Så förhoppningsvis har jag några att hänga med framöver. Det känns faktiskt sjukt kul.

Så vi var där på mallet i ungefär 3 timmar och hann igenom kanske 3-4 affärer. De flesta affärerna var outlets vilket är affärer som säljer äldre säsongers kläder vilket gör att det är mycket billigare. Vi hittade t.ex. en Adidasoutlet där du kunde hitta sportbhar eller träningsbyxor för 150 kr.

Jag hittade en tröja från Forever21 för 60 kr och en svart tubformad halsduk för 30kr (kändes väldigt udda att shoppa halsdukar i denna värme). Sedan hittade vi även en Charlotte Russe-outlet där jag hittade två ursköna basic tees för 120 kr och 5 trosor för 80 kr. Damn, vad jag är bra på att shoppa!

På kvällen var jag hemma med kidsen för Steph och David skulle ut på middag med några jobbarkompisar. Så vi käkade middag - de ville ha breakfast dinner, vilket är vad det låter. Saker du äter till frukost fast det är middagstid. Så jag gjorde äggröra, flingor med mjölk och blåbärsmuffins.

Sedan gick vi ut och hoppade på studsmattan och lekte några lekar. Efter det promenerade vi till lekparken där det var en massa andra barn så de lekte kurragömma och sånt. Vid 21.30 låg de i sängen, sovandes. Jag satte på tvn och började se någon film men jag var så himla trött att jag slocknade. Vaknade upp när hostpäronen kom hem vid 00 typ.

"Cause you know that special spot"

Igår skulle Stephanie åka och fixa manikyr, pedikyr och plockning av ögonbryn och frågade om jag ville följa med. Såklart jag ville det! Så vi åkte till ett place och satte oss i stolarna som hade inbyggd massage. Stoppade ner fossingarna i fotbad och fick de sedan filade, naglarna klippta och målade med fransk manikyr. En pedikyr kostade 21 $ (ca. 170 kr) och glöm för guds skull inte att dricksa. Hehe, vilket jag trodde att jag gjorde efter att jag varit hos frisören...

Är inte det billigt för lite najs pedikyrfix så säg. Jag har faktiskt aldrig gjort det hemma pga. att det är himla dyrt. Det är som att allt är lite billigare härborta.

Då mina vänner, till att fotografera resultatet då. Jag tog väl ca. 10 kort. Ni ska veta att det inte är lätt att ta kort på fötterna. Det är alldeles för lätt att de ser cp ut. Typ hobbitfötter. Men jag hittade väl 2 som var okej...

 

Ni vet ju att ni kan klicka på bilderna för att göra dom större, I hope.

"You and me song"

Goddagens!

Jag har nyss avslutat en skypedejt med Picis som varade ca. 2 timmar. Det är helt otroligt vad mycket man har att säga varandra. Fast egentligen är det väl inte så konstigt då vi inte har snackat på 76 dagar? Det är hur lång tid som helst ju!

Hursom, det var så jäkla underbart och roligt. Nu har jag gjort lite kaffe och dragit på mig bikinin. Det är lördag och klockan är ca. 14. Jag ska gå och bättra på bränna litegrann hade jag tänkt mig.



"Whose house? Run's house!"

Imorgon börjar jag kl. 07.15. Sedan blir det gym och så vidare. Antingen drar jag och Boo till biblioteket eller poolen. Får se hur det blir.

Nu ska jag kika på lite 'Run's house'. Hatar att Mtv är fuckers med onlineklippen. När varje reklam ska börja så laggar det och man måste uppdatera sidan och hoppa fram till där man var sist. Låter jobbigt? Ja, det är det också!

RUnsHOUSe.jpg Runs House image by sarahkristoff

"Big ballin' ass nigga named Pac"

Jag var inne och kikade på en blogg imorse och tjejen hade länkat till ett youtubeklipp, en låt av Tupac. Jag klickade igång den och det var en värsta sad song.

Började smålipa lite bara för jag tänkte på att inte Tupac lever längre. Hold up, hold up, say what? Är inte det lite stört eller vad? Haha, det är inte någon jag känner, jag var en liten skitunge. Men att vara hemifrån såhär gör en tydligen mer känslosam. Det är underligt, that's what it is!


Fasen, älskar frillen!

"Kaffe, te, kaffe, te"

Jag fick ett mejl från mami idag där hon uppdaterade lite om läget hemma i Umeee. Och hon berättade att mormor och morfar kommit ner med en äppelpaj häromveckan och mormor hade låtsats att jag varit där och sagt typ "varsågod Sandra". Ah, så gulligt!

Det känns som något lilla mormor skulle säga.

Mormor och morfar brukar komma ner till oss och så visar mamma dom bloggen så dom får läsa ikapp. Så om du läser det här. Hej hej hej! Hoppas allting är bra med er. Saknar att komma upp på lite eftermiddagsfika eller låna din röda, fina bil!



Kram ♥

"Oop, I'm a beast"

Hey cool kidz! (hehehe)

Imorse vaknade jag upp vid 09, ingen hets då jag inte snoozat. Klev upp, käkade frulle och packade träningsväskan. Sedan åkte jag till Gold's för ett spinningpass. Insåg att detta var mitt tredje, TREDJE, spinningpass sedan jag skaffat kort där. Herregud, vad hände? Jag som brukade spinna flera gånger i veckan. Men spinningen här är inte likadan. På Iksu hade alla instruktörer olika upplägg och musik - här är alla spinningpassen detsamma, typ som pump- eller combatklasserna. Och det blir tråkigt: läs jobbigt, i längden. Det har vi svaret.

Jag och Boo har varit vid poolen idag igen. Poolglassande på hög nivå. Nu börjar min bränna komma tillbaka. Den hade börjat fade:a litegrann. Alltså det kommer FedEx-lastbilar till kvarteret i princip varje dag. Och då och då är det två killar som kör. De wavar alltid när de kör förbi, som två fån. Jag tycker nästan synd om dom för att det ser så desperat ut. Fast å andra sidan så söker jag ju vänner, kanske ska ta och gå ut på vägkanten och hala in dom, mina nya pals? Jag ska fundera på det, eller inte...

Ikväll så hade Steph skola (hon har nyss börjat någon ny samhällskurs) så jag fixade middag till kidsen. Ravioliliknande pasta och sallad. Sedan var jag och Nicolas ute och spelade fossball (liknade lacrosse) medan de andra var inne och spelade Wii.


Sitter i mitt rum just nu med lila pyjamasbrallor och en tjocktröja. Inbillar mig att mitt lilla halsont och lite snörvlig näsa kommer från att fläkten är igång. Så därför har jag klätt på mig. Inte vet jag om det hjälper, jag vill tro det.


RSS 2.0