"Fly as I could ever be"

Det är måndag idag. Klockan är tjugo i två. Resten av familjen Lundberg sitter för tillfället i ett flygplan på väg till San Francisco. Hur kul? De landar ikväll 22-23 någonting så jag åker och hämtar de sen.

Sedan har jag fan semester i två veckor. Efterlängtat som jag vet inte vad!

"Sunday best"

Söndag var S L A P P!

Kom hem med taxi till Emmies hus, bytte om till sovkäder och sov några timmar. Vaknade till liv vid 12 igen. Sofia hämtade upp mig, vi åkte och käkade brunch och sedan åkte vi till Northgate. Denna gången med insikte på alla andra affärer förutom F21. Hittade lite grejer på H&M b.la.



Åkte förbi Safeway på hemvägen för inhandling av mat och annat plus film till kvällen hos mig. Emmie kom förbi också. Helt degandes på soffan. Trött söndag!

"Can you be my b a b y"

På lördagen blev det shopping på Northgate mall. Längesedan man bara var och shoppade utan att göra annat. En dag som var planerad som shoppingdag. Och Sofia, Anna och jag var i shoppingmode. Spenderade seriöst 2 timmar inne på Forever21. Och det var allt som hanns den dagen. Alla tre skulle hem innan 5 för att göra annat. De skulle jobba och jag skulle fixa mig inför halloweenfest á la San Fran.

Stressigt som fan var det. Skulle duscha, sminka mig, locka håret, hämta legg och åka hem till Emmie för att åka på förfest vid 20. Vi hade dessutom partaj hos min värdfamilj så det var bilar överallt och såklart hann min bil bli inblockerad under den stunden jag var hemma för att duscha.

Så jag ringde Emmie som fick hämta mig...

Hursom - vi hann med bilen till förfesten som förövrigt var det finaste huset jag sett. Och all halloweendekoration. Det var mer än vad jag kunnat tänka mig. De hade tänkt på allt.

Kackerlackor i badkaret,
spökkvinna som kom upp på spegelglaset när man kollade i spegeln,
megaspindlar i taket,
liten monsterbebis som kröp på golvet,
kille som hängde i en kokong från balkongen,
skelett nergrävda i marken,
kött på utegrillen formade som händer.

You name it, allting fanns. Synd att jag inte hade med kameran. Finns några bilder på Emmies iPhone. Ska få tag på dom senare.

Och inte nog med allt detta så var det massa folk som var utklädda till allt möjligt. De som bodde var utklädda till svanarna i 'Black Swan' - filmen. Det fanns Hulken, Alice i underlandet, musketör osv.

Inte nog med det så blev vi även erbjudna droger. Han som bodde där visade oss runt och frågade sedan om vi ville ha lite. Vi sa såklart nej, var ju helt chockade. Föräldrar i USA är knäppa alltså! Det fanns även ett rum med ett stort spegelbord med en liten hög kokakin och två linor bredvid. Amerikanska föräldrar med pengar är knasiga. Liksom, de har barn. Då kan man väl inte bete sig så.

Vi åkte limousin in till city till en klubb med halloweentema. Alla var utklädda och vi hade roligt. Tappade såklart bort Emmie men det var lugnt. Hittade andra att umgås med. Vi missade att åka limmon hem igen. Hittade en annan fest och tog taxi hem 8 på söndagsmorgonen. I våra halloweenkostymer. Carride of shame - check!

Rolig kväll, halloween i USA är något utöver det vanliga. Det är ett som är säkert!


Sailor


Greek goddess


"And tonight you be calling out"

Så, den här helgen har ju varit händelserik. Ja - det låter som att jag är ironisk, det är jag inte. Den har varit rolig ju!

I fredags efter att jag slutat jobba åkte jag förbi på Safeway för att fira fina ord min värdmamma så till mig, med glass och choklad. Vidare hem till Emmie som jobbade kväll. Hennes värdbarn sov så vi kollade på film. Something Borrowed hette den. Rätt bra film som inte hade alla klyschor liksom.

Åkte hem vid halv tolv, helt slutkörd. Kunde inte längta mer efter sängen och sovmorgon. Goddamn jag sov tills halv tolv på lördagsförmiddagen!

"We will never be the same again"

Skypade precis med mami en sväng. De har tydligen inte börjat packa än, trots att de åker till Stockholm på söndag.

Ih på måndag kväll landar familjen i San Fran! Det känns overkligt. Men roligt såklart!

Fryser som fasen - måste dra på mig några myssockar och koka lite te.

Holla!


"I'm so, I'm so, I'm so proud of you"

Det är fredag. Helgen lurar runt hörnet. Gött mos! Vaknade upp och trodde att det var lördag. Besvikelsen när man vaknar av alarmet 7.15 am.

Ligger och slappar på sängen. Frank Ocean i högtalarna. Känner för att ta en nap.

Ikväll blir det nog filmkväll hos Emmie. Myskväll!

Igår hittade jag en halloweenkostym. En grekisk gudinna. Är inbjuden på fest med Emmies värdföräldrar imorgon så det är taggat!

Det var en varm dag igår så en islatte och panini från Starbucks satt fint.


"I'm on cloud 9 and I ain't even high"

Jag har haft en underbar helg. Tack och hej. Imorgon är det måndag igen...

Fallskärmshoppning var... allt möjligt. Skrämmande, cproligt, svettigt, nervöst. High on life!







Hahahaha!

...


Flyttade mig från köksbordet till soffan. Nu känns det mycket bättre!

Jag flyttade mig från köksbordet till soffan. Gött mos!

Målar naglarna, lyssnar på musik och bloggar från iPhonen. Den där bloggappen var jäkla bra alltså!

Ikväll blir det konsert. Taggad? Ja! Det kommer bli grymt. Min enda concern är att vi sitter långt ifrån. Men det var de enda biljetterna som fanns kvar så det var inte så mycket att göra något åt. Bättre att ha låga förväntningar än att vara inställd på att front row view, hehe.


"I can't get you out of my head"

Vaknar upp döhungrig - hittar leverpastej och gurka i kylen. Gött!

Igår efter jag slutat mötte jag upp Anna och Sofia och en nyinflyttad au pair, Emma, på California Pizza Kitchen. Testade någon ny pizza med kronärtskocka och spenat. Hit!

Sedan åkte vi till San Rafael för fredagsbio. Denna gången - Footloose! Jag har varit anti den filmen för att den verkat mesig och fjantig. Och visst det var den from time to time men over all så var det en mysig film.


"What u doin'? (Bullshittin')"

Jag har längtat till lördag som en galning. Det innebär sovmorgon. Min säng har varit gudomligt skön de senaste dagarna att sovmorgon är det enda som jag har haft i hjärnan.

Då ringer såklart Andrea 8.30, pga. tidsskillnaden så var klockan 11.30 i NY. Den räven! Fast det gjorde väl inget - homie är så go o prata med!


"Just having fun"

I måndags var barnen lediga från skolan pga. staff meeting. Så vi åkte norrut till en Pumpkin Patch och Corn Maze. Pumpkin Patch menas en plats där det odlas pumpor som man kan köpa med sig hem för att gröpa ur och skära ut ansikten i dem.

Corn maze är ett stort majsfält där majsen är högre än en själv. I fältet har någon gjort en labyrint som man kan promenera igenom. Vissa är så stora att man måste ha kartor för att inte tappa bort sig. Den corn maze vi besökte var med i Guinness World Recors 2007 som den största.

Det fanns även ett majsbadkar. En stor fyrkant fylld med majs som man kunde vara i. Typ promenera runt i eller ligga ner i. Typ som ett bollhav fast med majs. Konstig känsla men spännande, hehe.








Ser ni gången?






Corn bath

"Live it up"

När de andra låg och snoozade så skönt var jag tvungen att kliva upp och dra på månadens aupairmöte. Det var dock lugnt. Plockade upp Stina och Emmie och åkte till cafeet vi skulle samlas på. Vår LCC bjöd på kaffe och sedan kunde man boka in sig på manikyr/pedikyr på ett spa i närheten. Det skulle ta för långt tid för de första att bli klara innan vi skulle få våra behandlingar så vi skippade det.

Åkte istället på Safeway och handlade smörgåsar och cola. Sedan tillbaka hem till mig för mat för hela högen och slapp i soffan framför film.

Skön söndag och mysig helg!


"Cheers (I'll drink to that"

På lördagkvällen kom Sofia, Anna, Emmie och Stina hit på förfest. Planen var att kolla läget på en hemmafest hemma hos en gay kille som Sofia träffat ute någonstans. Det verkade som en roligt fest så vi drog dit.

Efter en rolig förfest med massa musik, bottle poppin', prat och fotografier så tog vi en taxi dit vi skulle. Vi kom dit och det var massa random människor samlade. Haha, jag hade fett kul. Hade liksom inga förväntningar så blev glatt överraskad.

Tog sedan taxi hem med Sofia och Anna som sov över här.












"He don't do that the same"

På lördagen efter lite frulle åkte vi till färjan i Sausalito för att hämta upp Emmies kompis Stina. Vi åkte till Baker Beach som hörts ska vara fin och ha utsikt över Golden Gate bridge. Vi kom dit, parkerade och började vår promenad på stranden. Passerar en naken gubbe som ligger på en handduk och showing it all off. Liksom bresar fint med benen. Okej tänker vi - lite udda så där.

Går lite till och möter en annan naken man som promenerar på sanden. Och efter det poppar dom upp titt som tätt. Då slog det oss. Detta måste b.la vara en nudiststrand. Eller kanske inte officiellt, men inofficiellt. Kul var det i alla fall!

Åkte tillbaka mot våra hemtrakter och hittade till Muir Woods som är ett reservat med redwoodträd. Stora träd med jättetjocka stammar och höga som fan. Inte för att vi var inne i skogen. Nej vi körde runt och letade parkering och det var packat med folk. Vi får åka tillbaka en annan dag.










Who said pose? Better pose...

Åkte även till en plats, också i Muir Woods tror jag, och hittade en bra utsiksplats. Synd bara att det var molnigt. Men det var ändå fint.






"Now I'm back on track"

Så förra fredagen efter att jag slutat jobba så kom Emmie över på lite vin, choklad och hederlig fredagskväll. Svensk myskväll liksom. Vi kikade på fredagsfinal av Idol. Första avsnittet jag sett på hela säsongen. Är det ens någon av deltagarna som är över 20 år? Verkar vara sämsta uppställningen hittills.

I och med att vi bor i USA nu så kan vi inte kika på hela avsnitt pga. rättigheter. Så vi kunde bara kika på uppträdandena, men inte vad juryn sa - vilket är det som är intressant!

Sedan fortsatte vi med Halv åtta hos mig. Fett kul program!

Mysig fredagskväll som avslutades i övernattning hos mig.

"Geto Boyz are trick or treating"

Emmie och jag åkte till Corte Madera för att kolla in den temporära Halloweenaffären där.

Den var stor och hade allt möjligt. Jersey Shore kostymer, grekiska gudinnor, poliser etc.

Jag har bealutsångest. Vet inte vad jag vill klä ut mig som. Funderar på Super Mario - så coolt!

Annars kanske en älva med vingar och grejer.

Emmie hittade en sailorkostym som var jättefin!

Eller så tar jag och köper en sådan här mask?


"You a bad girl and your friend's bad too"

Igår efter vår sista zumbaklass (vilket var lite tråkigt även om läraren är värsta korven) så stannade jag och Emmie på Rite Aid för att köpa tandblekning.

Så igårkväll körde jag första stripsen och nu får det bli att dricka kaffe med sugrör.

Hoppas på resultat men vad jag kommer ihåg så fungerade det rätt bra!


"Girl how could we get that way"

Vill tacka Andrea för att hon tipsade mig om Ben & Jerrys glass Vanilla Heath Bar - vaniljglass med bitar av någonting som smakar som Daim vilket inte finns i USA.

Så idag hittade jag den där Heath Bar på affären och var tvungen att köpa hem för att testa.

Precis son Daim. Hallelujah!


"Ice cream"

Jag har skypat en sväng med mamma och pappa. Sheila mådde inte så bra - hade feber och bara låg och sov typ. Stackars bebisvovve! Vill mysa med henne nu nu nu! Har underhållit mig med att tvätta mina sängkläder, bakat banankaka och lagt in bilder på datorn. Så uppdaterar mer om helgens bravader när jag kommer hem från zumban ikväll. Måste säga att det var en rolig helg!




"Baby I got you"

Idag var det kalasbra väder så jag passade på att åka till poolen. Det är lika bra väder idag så jag ska ta med girlsen efter att jag plockat upp dom från skolan. Det är grymt att kunna njuta av 25-30 gradig värme i mitten av oktober! Om 9 dagar är det Breezy concert, 10 dagar fallskärmshoppning och 18 dagar tills familjen kommer hit. Roliga siffror!

"Go shawty it's your birthday"

Imorse träffade jag Sofia, Anna och Rebecka på ett café i Larkspur för födelsedagsfrukost. Sofia fyller nämligen 21 idag!

Grattis grattis till henne :)


Mic check 1 2 1 2

Testar blogga från blogg.se-appen!


"Let's get down"

Men innan jag somnade fixade jag till en wasasmörgås med leverpastej och gurka. Leverpastej tänker ni då, finns det ens där? Nej egentligen inte men Emmie tipsade om någon leverprodukt på affären som skulle smaka typ likadant så jag fick köpa hem och testa. Se på tusan - nu har jag substitut till leverpastej också. Jag behöver aldrig komma hem till Sverige igen. Allting finns redan här!

Wasabröd finns, jag har även hittat något som smakar som fil. Kladdkaka går ju numera att fixa också. Hehehe!


"I can transform ya"

I söndags åkte jag och Emmie till Novato, ca 30 min härifrån för lite shopping på Target och Marshalls. Hittade en hel del bra grejer.

Typ sporttop, grå fin tröja från Marshalls plus en duschtvål från Body Shop som ska användas innan man jag sova för att sova bättre typ. Den hette Deep Sleep. Låter lovande! Den är rätt mysig hittills, luktar lite kamomill.

På Target har man alltid kul. Dom har allt möjligt najst där. Fyndade en beigerosa romper att sova i för ca. 40 spänn. Köpte två baslinnen, sminkborttagning, halloweenkort, choklad och tuggummin också.

Efter shopping åkte vi till Cheesecake Factory för att möta upp Evelina för middag. Och sedan åkte alla hem till sig. Jag var grymt trött. Slappade framför tvn innan jag insåg att det var bättre att få sömn än att halvsova där på soffan.


"Your cousin, sister, brother and your momma know, bitch your grannie know"

Jag fick ett mejl från Ticketmaster saying 'Reminder of your upcoming concert'. Yessir - två veckor kvar till Breezy in concert.

Jag har höga förväntningar, eller nej jag har typ inte det. Vill hålla de låga så jag blir överraskad.

Hoppas och nästan tror att Breezy och Tyga kör 'Snapbacks Back', det vore väl kalas. Och Bow Wow får köra oldies, typ från när han var 13. Hallå memories!!













Hoppas att Breezy's blonda hår och Tygas rödorangea hår är long gone tills spelningen!

"I'm fresher than a motherfucker"

På lördagen gick jag ut på en löptur. Ja - ni läste ju rätt folks. Jag ska ta tag i löpning nu, jag som hatar att springa... Men nu ska jag i alla fall testa under en längre period så vi får se hur det går.

Sedan åkte jag till affären och handlade mat. Hur skönt är det inte när kylskåpet inte gapar tomt? Inte för att jag brukar fylla det med massa mat, mest nödvändigheter som frukostgrejer osv. Mjölk till kaffe typ...

Köpte även ingredienser till kladdkaka. Jag har försökt mig på det en gång i Atlanta, en gång i New York och båda gånger har det inte blitt som det borde. Så nu var det tredje gången gillt, i en ny stadsdel. Och hörrenini den blev grym. Perfekt kladdig och perfekt kakaosmak.

På kvällen kom Sofia och Anna förbi. Och Sofia färgade mitt hår. Utväxt och hela håret. Gött mos! För det var inte igår jag hade bra färg i hela håret. Så nu är det mörkmörk brunt med touches of red. Jag gillart!!

 




"If you ain't up on things"

Jag har fått konsertbiljetterna till Chris Brown nu. Det är seriöst alltid lika kul när man får dom på posten. Soo excited!

Så då var jag tvungen att göra en nedräkningskalender. Det är tradition by now. Passade på att fylla i med mer grejer som händer denna månaden!





Så först ut blir Breezy concert, dagen efter åker jag med några andra till Santa Cruz för att... hoppa fallskärm! Och måndagen 31 kommer familjen hit! Mycket att se framemot i oktober!

"Don't be picky just be happy with this quicky"

Jag var och klippte mitt risiga hår i tisdags. Jag sa att jag ville toppa/ta bort det som var slitet. Nu ångrar jag mig lite, hon skulle ha klippt av mer när jag ändå var där. Men hon klippte upp det och tunnade ur det lite so it's all good. Det ser i alla fall bättre ut nu än innan.

Mötte sedan upp Sofia på Starbucks för att fira Kanelbullens dag! Det var mysigt!

Jag fick stå och prata med en kille efteråt, mindre mysigt. Kanske om han hade varit mer najs... Kunde inte säga nej och gav honom mitt nummer. Ångrade mig och när han sedan ringde så frågade jag vem det var och sa att han hade fått fel nummer. Då fick jag ju lite dåligt samvete över hela grejen... Kanske bara ska vara ärlig från början och inte ge ut nummer om det nu ska vara så.


Hår som spretar åt alla håll.


Nästa projekt blir färg. Hoppas Sofia kan fixa på fredag kväll!

"I can get used to you"

I lördags var det tråkigt väder ute så jag tog tillfället till att baka kanelbullar. Och bra blev dom, utan pärlsocker men med hackad mandel på istället.

Det tog sin lilla tid men det var det värt. Har två påsar kvar i frysen, om det skulle krisa rejält någon dag då man har bullcravings.

På kvällen kom Sofia förbi på en vinkväll. Vi satt och snackade, käkade massa frukt och annat, skickade sms till random folk och spelade biljard. Vi är kassa på biljard så det övas upp de gånger vi är hos mig. Bra kväll!

På söndagen åkte vi in till city. Käkade lunch på uteservering, kikade i butiker och strosade runt. Åkte hem, hyrde en sämst film och käkade chirre.

En helt najs helg förra helgen alltså.
















Golden Gate Bridge


"It's showtime"

Jag hr ju hunnit vara en del på bio senaste tiden.

En fredag såg jag Abduction tillsammans med Evelina. En helt okej film med Jacob från Twilight i huvudrollen (vet inte vad han heter egentligen).

På lördagen såg jag Straw Dogs med Emmie. En thriller med b.la Alexander Skarsgård som spelar en ex-pojkvän från södern. Filmen var definitivt bättre än vad jag hade förväntat mig, så ska ni se en film så se den!

Eller så kan ni gå och kolla på What's your number, en romantiskt komedi. Fett rolig var den!


"Fuck it I'm on one"

För några helger sedan åkte jag, Sofia och Anna till IKEA. Jag har inte varit på IKEA sedan jag var i Brooklyn med Andrea och Sofia.

Så det passade finfint. Jag skulle köpa pärlsocker till kanelbullebak men det hade dom inte. Inte hade dom Marabouchoklad heller. Och mer tråkiga nyheter - dom ska sluta sälja kaviar. Så då var jag tvungen att köpa kaviar också, inte för att jag äter det ofta men jag hade faktiskt saknat det lite.

Shoppade även vaniljljus, papperskorg, diskhandskar, diskborste, kaffekopp, choklad, godissnören.




Käkade ju såklart köttbullemeny och kanelbulle till efterrätt. Kanelbullen var dock en besvikelse.


Sofia och Anna


Ny kaffekopp är alltid kul.


Hur många knyter knutar av sina godissnören? Jag gör - dom smakar godare då!

"I got the voodoo for you bitches"

Om du inte har sett Bad Girls Club så tycker jag att du ska göra det. En realityshow med en massa bad bitches som bor under samma tak. You already know it's gon be some fights.

Det är såklart underhållande!

Viktigt att du åkt till Starbucks innan och införskaffat en Skinny Vanilla Latte. Tsss!




"Slip out of them Vicky Secrets"

Vad mer hände i september? Jag har blitt dålig på att uppdatera, jag vet.

Jag gjorde kap på Victorias Secret - 7 trosor för 200 kr. Kom hem på posten och jag blev överlycklig. Har alltid varit lite anti VS, bara för att alla andra tycker att det är så najs. Nu har jag totalvänt och älskar det.

Köpte ett par mjukisbyxor för någon vecka sedan och jag är in heaven. Dom är så mjuka och perfekta. Och deras hoodies är inte att leka med.


"You can't do me none"

I mitten på september åkte jag med värdfamiljen till North Carolina för att hälsa på Marks föräldrar.

Vi bodde på ett fint hotell i Charlotte, NC men morföräldrarna bodde i South Carolina, typ vid gränsen till North. Så det var inte långt att köra.

Hela miljön och speciellt området där Marks föräldrar bodde påminde väldigt mycket om Atlanta. Och accenten också, lite i alla fall. Där i söden ni vet, haha!

Vi hänge med morföräldrarna, käkade massa mat och chillade. En dag åkte vi till ett museum som handlade om elektronik, tyngdkraft och sådana grejer. Man fick testa olika saker, det var intressant.

En annan dag var vi på en footballsgame. Packers vs. Panthers. Panthers är North Carolinas lag, så det var såklart många som hejade på dom. Vi hejade på Packers. Och såklart vann dom också!


Mitt hotellrum


Panter in front of Bank of America stadium






Gult/grönt är Packers färger.


Området i South Carolina.


Myste i morgonrock, var så taggad efter footballen att jag satt uppe och kikade på Atlanta Falcons match på tvn!

En weekend i North Carolina - kul att komma iväg en sväng och se något annat.

RSS 2.0