"From my home town"

Gah att jag inte kan koncentrera mig på det som jag ska göra. Vilket är att avsluta min Silver Bay-uppsats. Så jäkla tråkigt alltså. Vill bara ha det överstökat.

5 sidor till. "Bara". Eller... Känns väldigt mycket.

Och det blir ju inte bättre av att surfa runt på facebooken och youtuba massa videos. Nej!


"Alone in Vegas"

This is the bomb. Kan titta på det här om och om igen.
Jag älskar hur Pusha ser ut när han rappar. Går all in. Så skön stil. Och Kanye är som han är. Grym!


"They say when one ends, that begins a new chapter"

Alltså Pusha-T. Goddamn! Lyssar sönder hans senaste mixtape - det är genius.


"Roll one, smoke one"

Wiz Khalifa droppar nya albumet "Rolling Papers" idag. Underbart!!


"I'm seeing nothing but my dreams coming true while I'm staring at the world through my rear view"

Yes fortsätter även denna dag med uppsatsskrivning. Jag är inne på femte och sista sidan om mig själv och ska börja skriva om någonting som har anknytning till USA.

Kanske ska skriva om Tupac? Det finns säkert en hel del att skriva och det är ju roligt också!


"I'm in the fast lane, you can smell my tires burning"

Varför fick jag idag helt plöstligt random mycket högre statistik? Och en massa kommentarer från människor jag inte känner? Någon som har en bra förklaring?



Puss och godnatt ♥

"Don't care what nobody says 'cause I like it girl"

Fan alltså. Vad skulle jag göra utan musik? Musik är livet!



Lupe Fiasco and Trey Songz. Underbar låt. Volymen höjs alltid, alltid när den kommer på på radion.

"We're all just having fun"

Young, Wild & Free. I want that to be the song of the summer. Like the soundtrack of my life. Inte för att jag smoke weed, men ändå. Jag älskar låten. Den kommer definitivt spelas flitigt i sommar.

Jag har sådana sjuka vår/sommarkänslor men New York vill inte riktigt bjuda på den värmen än.

"So what we get drunk. So what we smoke weed. We're just having fun. We don't care who sees. So what we go out. That's how it's suppose to be living young and wild and free".

Wiz Khalifa and Snoop Dogg ♥


"Damn I got colorz that ain't even on the rainbow"

Imorgon har det gått sex veckor sedan jag tog hålet i vänsterörat så imorgon får jag byta till whatever I want. Feels good!


"I see you smiling, I know you hating"

Jag har anmält mig till en helgkurs på ett campus, Silver Bay, för att ta mina sista credits. Sammanlagt måste man som au pair ta 6 credits och jag har tagit 3 hittills. När den här weekend coursen är slut så får jag de 3 sista creditsen också. Och det är ju bara en helg det handlar om och så är det över efter det. Känns skönt!!

Men inför kursen måste man skriva en uppsats om sig själv på fem sidor. Och sedan fem sidor om någon topic som har något med USA att göra. Först var jag lite taggad att få känna på hur det var att gå i skolan men ganska direkt så kom jag ihåg att det inte alls var kul. Det är ju jobbigt.

Hittills har jag kommit 4 av 5 sidor about myself. Så det går ju absolut framåt. Vill verkligen ha det klart innan jag åker iväg i alla fall.

Wish me luck!

"I can't believe my eyes"

Idag har jag förresten varit i USA i 280 dagar. Hur sjukt? Tänk att jag "bara" har 3 månader kvar. Okej det låter rätt mycket ändå. Om jag säger att jag bara har 90 dagar kvar så låter det ju cpkort.


"Well I hope you get locked out"

Chiddy Bang. Åhhh!

Jag ska seriöst klippa och klistra ett nedräkningskollage till festivalish. Imorgon kanske...


"Shawty I'm a pro and you are looking like the prototype"

Jag har inte haft några planer för denna söndag förutom ett au pair möte. Vi träffades på något place och käkade pizza slices och sedan var det avklarat. Slappismöte!

Sedan åkte vi till Starbucks och chillade lite. Blev smått uttråkade så jag, Elin och Linnea åkte till Marshalls. Jag hittade två träningströjor från Adidas. Något som jag faktiskt behövde. Så två långärmade tröjor för $54 är jäkla bra. Och fina var dom också, såklart!

Ikväll har jag sett Big Brother. Roza är ute - kanske lika bra. Vilken mupp! Sedan har jag också fyllt i min extension application till Cultural Care. Alltså så har jag bestämt mig för att förlänga ett andra år i en ny familj.

Imorgon är det ny vecka och båda kids är tillbaka i skolan igen. Innebär tidiga mornar men mycket mer fritid under dagen. Hoppas på sol hela veckan så jag kan sitta ute. Snälla!

Puss och godnatt


"Put her hands down my pants - now she's rockin Sean John"

Kan inte fatta att jag snart får se Big Sean. Nedräkning börjar snart!

 

"She's a seven in the face but a ten in the ass"

I går bakade jag och Shoshana kladdkaka. Den vart god men smakade inte lika mycket kakao som den gör hemma. Tror att deras kakao inte är lite "mörk"... Men annars så var den god. Gött mos alltså!

Idag har jag chillat. Var ute på promenad vid 11. Fasen så kallt det var. Kan inte ha varit över +5. Fan!

Och sedan följde jag med host family till White Plains för Eve hade sin recital för viol. Alltså det var en hel grupp med barn som gick upp en och en och framförde sin piece för publiken. Det gick från intermediate till advanced. Damn, den sista tjejen som körde var helt galen. Hon var på en helt annan level än dom andra. Såå bra! Fast alla kidsen var duktiga. Imponerande!

Ikväll blir det Starbuckshäng med några. Mys!

"I ain't gonna flex, I'm not gonna front"

Wiz Khalifa. Han gör sin grej. Punkt och slut. Jag gillar det! Bara han kunde sluta hänga med Amber Rose - hon verkar lite golddigger nu ju...


"She ain't gotta hold up"

Någon som vill förklara för mig vad Roza höll på med i gårdagens BB-avsnitt? Satt i sin säng, kickade ur Rodney och bara skrek som om det inte fanns någon morgondag. Haha och när Martin stod där nedanför fett chockad. Oh my god så jag garvade. Vad är hennes problem?

När hon pratar skär det i mina öron, ännu mer när hon skriker. Hon makes no sense by the way.

"I'm just too fake you see"

Big Sean. Och Chiddy Bang too. Good ass combo, shiiiet! Älskar videon btw. Får sådana taggkänslor för sena sommarkvällar. Ahhh dör lite smått...


"Never been a retard"

Sandra var tvungen att rejsa till mataffären idag i panik efter tamponger likt tjejen i "The hot chic". Insåg att jag var all out så panikade till A&P. Och lyxade till det med O.B istället för dom där muppiga amerikanska klassiska som ni säkert sett på filmerna. Hehe, det här är min blogg och jag skriver om det jag vill. Kanske inte så intressant för er att läsa men jag vill kunna kika tillbaka på mina inlägg och veta att jag skrev exakt det jag hade on my mind vid den tidpunkten.


"I'm a genius"

Jag vaknade upp imorse vid 08 som vanligt och väckte Eve. Startade laptopen för att lyssna på The Breakfast Club som alla andra mornar. Lloyd in the studio this morning. Bättre start kunde jag inte få!

Åh Lloyd. Doing big things now. Det känns bra att det går framåt för honom, med ny label och grejer. Och album som planeras släppas i april. Längtar!

Jag är glad. Solen skiner och det är fredag. Skönt!!

"Spur of the moment"

Andrea tipsade om en festival i New Jersey som hon ville gå på. Så hon skickade länken så jag kunde checka. Och damn - så många bra artister. Och så visade sig att hon gillar 2Pac och Snoop! Vad är oddsen?

Så jag var ju tvungen att hänga med henne på det. Det är som gjort för oss.

Så iförrgår så frågade jag hostpäronen om jag var ledig sista helgen i april och dom sa att jag var ute i god tid så om det skulle dyka upp något så hade dom tid att fixa det på annat sätt. Vips så hade vi bokat fredags och söndagsbiljett igår kväll. Gött mos!

Jag är fett taggad!! Lil' Wayne, Bruno Mars, Pusha T, New Boys, Travie Mccoy, Wiz Khalifa och massa fler som jag vill se. Det var så många att jag säkert glömt några.

The Bamboozle Festival here we come ya'll!


"It's tricky to rock a rhyme, to rock a rhyme that's right on time"

Run-DMC - It's Tricky. It never gets old!!


"So dope"

Ännu en slappisdag. Ännu mer snö ute när jag vaknade i morse. Oh no!! Men nu lyser solen och jag ser att det droppar från taket. Det låter bra!

Ska iväg till the post office och posta något brev åt hostpäronen. Och det fungerade inte med det som ligger just närmast oss för där har dom slarvat bort otaliga brev för familjen tydligen. Får se om jag hittar något annat.

Lämnar med en bild som inte har något med inlägget att göra. Bara fin!



Puss

"Take 'em away"

Idag snöar det. Det snöar! Jag trodde verkligen att våren var här med tanke på det fina vädret vi hade i helgen. men New York har jäkla växlande väder, bevisat nu. Det ska tydligen snöa idag och imorgon. Jag hoppas inte det blir en snowday.

Men nästa vecka ser det ut att kunna bli sol och grejer. Så då ska det väl ändå vara slut på vintern...

Idag har jag roat mig med att dammsuga och torka golvet i köket. Och dammsugit i vardagsrummet och mattan i hallen. Fuck så den var full med grus och grejer. Nästan så att man inte kan tro att den någonsin blivit dammsugad. Det har den säkert inte heller.

Pimplar kaffe och drar ner nya låtar från youtuben. Funderar starkt på att köpa en iPod Classic, med megaminne. Jag ska åka och hämta Eve vid 15.30, så passar på att njuta lite av lugn och ro här hemma med Shoshi, som ligger i soffan och läser.

"We don't care who sees"

I söndags hade jag ingenting planerat och kände inte för att hänga hemma så jag mötte upp Sofia, Veronika och en ny tjej, Andrea, på tåget till NYC för en dag med lite shopping, strosande och mys. Det var soligt men inte lika varmt på söndagen men ändå.

Vi gick till Times Square för ett besök på F21. Jag och Sofia stod utanför en stund och bara chillade i solen. Det kom fram en polis och frågade vart närmaste Starbucks eftersom jag höll i en Sb-mugg. Tydligen var det flera som frågat honom men Times Sq var inte hans vanliga area så han visste inte. Jag förklarade för honom. Han fortsatte småprata och vi kom in på att vi var från Sverige. Som låg i Europa. Han sa att han ville till Europa för han hade släktingar där. Vart visste han inte och bad oss säga några kända plaster. Vi förklarade då att Europa är en kontinent med flertalet länder. Jahaaa - det visste han inte.

Alltså pinsamt så dåliga amerikaner är på världsgeografi. Skrämmande!

Vi gick runt och kollade i några affärer och käkade sedan sen lunch i Bryant Park med mat från Cosí. En hummusmacka med grönsaker och tomatbasilikasoppa. Hur gott? Och då hade det hunnit bli rätt varmt. Fick ett samtal från ett okänt nummer och det visade sig vara mamma från Sverige. Snacka om att bli förvånad. Kändes konstigt att få samtal så där till en vanlig mobil. Annars är det ju bara via Skype på datorn... Hon skulle bara kolla att det var rätt nummer om killen från banken skulle ringa.

Svängde förbi Crumbs. Idag blev det Carrot cupcake. Gick till tåget och var hemma igen vid 19.

"Inte hört?"

Förlåt för dålig uppdatering. Jag har inte orkat sammanfatta helgen.

På lördagen åkte jag in med tåget till city och var framme vid 11.45. Det var soligt och helt okej varmt ute. Tog en subway ner till Chinatown för att möta upp Carro. Jag som aldrig tagit subwayen själv och inte varit nere i området där jag skulle finna den där nöten. Jag hoppade av, började leta efter gatan jag skulle till och hittade fram till stället utan problem.

Varför är det så att man alltid klarar sig så bra själv men när man är tillsammans med någon annan så går/kör man vilse? Johanna - du skulle varit stolt nu!

Cbagge var lost på busstationen men jag hittade henne på en bänk utanför till slut. Vi kollade kartan och styrde stegen mot Brooklyn Bridge. Gick Broadway ner och hittade massa skoaffärer med fina sneakers. Jag vill köpa allihopa ju!

Vi hittade bron och promenerade över den. Stannade och tog kort där alla andra stannade för vi antog att det var bra utsikt där. Kom över till Brooklyn och var bara 'that's it?'. Jaha nu har vi gjort det...

Vi hittade ett mysigt litet café med ekologisk mat. Tog en quinoasallad med avokado och grejer. Hur gott? Vi kunde t.o.m sitta ute och käka på uteserveringen. Lite kallt till och från, men ändå. Vi satt ute. Våren är på väg!

Gick sedan bron tillbaka. Uppskattade den lite mer. Det var ju himla fin utsikt. Tog mer kort och var framme på andra sidan igen.

Vi kom på att vi ville till East Village och tog en subway som vi trodde skulle ta oss lite närmare. Började gå och frågade vart vi skulle gå. Jag tror det slutade med att vi gick åt ett annat håll för att vi såg solen och föjde efter den istället.

Där vid 18 var vi trötta och skulle hitta en sub till Baggen ner till Chinatown igen. Hittade ingen som kom tillräckligt nära dit hon skulle. Frågade och allting, fick inget bra svar. Eller så var det vi som inte fattade. Hon hoppade till slut på något och ringde sedan och sa att hon var tvungen att gå 20 blocks för att komma fram. Haha!

Jag gick uppåt mot GC igen. Nöjd med dagen. Lite ont i fötterna och kall med jag var mest glad att jag hittade både här och där. Ser en ljusning, nu har jag börjat förstå hur avenyerna och gatunumrena går. Framsteg!!

"Drop and roll"

Åh vilket grymt väder det har varit idag. +20 och strålande sol.

Jag kände mig tvungen att gå ut och få lite färg på mig. Bra att börja i tid. Det var så varmt att jag kunde ha shorts och bikiniöverdel under ett linne, som jag sedan rullade upp. Magen måste ju också få färg.

Satt ute och lyssnade på musik och bara njöt, kanske 2 ½ timme. Och nu ikväll ser jag att jag har bränt mig. Hehe lyckat! Solen är seriöst cpstarkare här än hemma.

Skjutsade Eve till hebrew school och tog sedan bilen på jakt efter ett neighborhood att promenera i. Försökte först på en större väg men höll ju på att bli överkörd. Hittade ett område som var rätt lagom att gå runt... Kunde faktiskt gå där vid 16.30 i träningsbyxor och linne. Gött mos!

Sedan har det blivit pizza på Portofinos. Och nu väntar en dusch och senaste Big Brother.

Later

"He's got talent"

På tal om Klass 9A - jag älskar Stavros. Hur underbar?
Jag önskar att jag hade honom som mattelärare. Vem vet, jag kanske hade älskat matte då och varit en jäkla fena på det? Den där Stavros kan nog göra underverk med vilket barn som helst.

"Thoughts from above"

Jag sitter och kollar på Klass 9A och ett klipp visas på en svenskalektion. Kom att tänka på våra sena svenskalektioner på gymnasiet med Ingrid och hur kul vi kunde ha vissa lektioner.

Och så kom jag att tänka på att livet är bra konstigt. Nu ligger jag här, raklång på en soffa i en stad utanför New York hos en familj som jag inte riktigt kan säga att jag känner så väl. Inte som alla människor därhemma...

Saknar skolan ibland. De där rutinerna och att man visste vad veckan skulle innehålla osv.

Fast det här är bra det med. Jag gillar det! Men lite random är det ändå. Livet är seriöst fullt av möjligheter. Det är bara att fånga dom och göra någonting av det.

"Is there a heaven for a G?"

Nate Dogg has passed away. Bara 41 år gammal blev han. Tråkigt! Tänk er teamet Snoop Dogg and Nate Dogg. Och nu är han gone, bara så där.

Ser det från den ljusa sidan. Han har troligtvis anlänt i himmelen och träffat sin homeboy Tupac by now. 

"Hey baby I got the potion"

Knasdag. Eve var hemma från skolan för hon hade ont i magen. Och Shosh har börjat sitt lov den här veckan så hon är också hemma. Vilket gör att det knappt blir egentid för mig.

Men det går bra för dom är rätt så lugna av sig.

Min hostmom hade bokat en tid hos läkaren 15.15 och gav mig directions dit. Hade det här inträffat i början av mitt au pair-år hade jag panikat över att måsta köra någonstans jag aldrig kört förr. Men nu - det är lugna firren liksom. Läs bara skyltarna och andas. Du kommer att hitta!

Ikväll har jag målat naglarna på kidsen och Shoshi har fiskbensflätat mitt hår. Det är mysigt att umgås med tjejerna på kvällarna om jag inte har annat för mig. Oftast har jag så mycket fritid på dagarna ändå så jag kan "offra" tid på kvällen. Trivs så bra i den här familjen. Känner mig mer bekväm och kan gå runt utan att oroa mig för vad de tänker och tycker liksom. Svårt att förklara men det känns fint i alla fall.

Klockan är 21.47 nu och jag är trött. Eve tvingas tillbaka till skolan imorgon för hon är inte speciellt sjuk och Shoshana ska in till city med morfarn så jag har en heldag för mig själv. Skööönt!

Först lite Big Brother, sedan sömn. Puss på er!

"Simple things"

Åh, krångel med internetbanken och dosan. Att det ska bli så invecklat när man inte befinner sig i Sverige när sådana här saker händer. Tur att jag har mami som fixar!

"Thanks"


Washington Square


Typiskt New York-trappa, som man ser på film


Vårtecken


Vänner-huset




Carries trappa






Cupcakes


Crumbs


Kö in till Apple-butiken. Tror att iPad 2 just släppts?


The Palace Hotel där Serenas familj i Gossip Girl bor. Helt random passerade vi det, lyckat!

"We gon still get down like that"

Och så hittade jag ju lite grejer inne på H&M. En sart, kort jacka/tröja i blankt material. Något som jag halvhjärtat letat efter i några år. Och ett grått oversizelinne.

Testade även en långklänning. Fett taggad på att köpa en. Det kommer, det kommer!

"You like this baby"

Just det, fick en fin komplimang av en kille som jobbade på Urban Outfiftters som gillade min 2Pac-tshirt. Men det vet jag ju, att den är fin alltså. Men man blir alltid glad av komplimanger!


"That's what it's made for"

På söndagen var det varmt ute och soligt. Perfekt NYC-väder. När vi kom fram till Grand Central så bestämde vi oss för att promenera neråt. Och ju längre vi gick desto fler moln kom på himlen, tyvärr. Vi som hade tänkt att kolla områdena längst ner mot vattnet, men det blev det för kallt för.

Vi gick igenom Washington Square Park som säkert har potential till våren/sommaren och sedan vidare till Vänner-huset och Carries trappa i Sex and the city. Det var häftigt! Vänner-huset ser inte riktigt ut som i serien men jag kände igen det i alla fall utan att Sofia pekat ut det för mig. Och Carries trappa var också familiar, men inte området runtom.

Efter det var vi sugna på riktig brunch och hade googlat ett litet, billigt och populärt ställe i The village. Litet var det och vi fick stå och vänta på ett bord ett tag. Men det var trevlig personal, bra mat och billigt. Bland annat Ethan Hawke, Julia Stiles och gubben från Sopranos brukar äta där ibland. Woho kändisar! Haha!

Vi rörde oss uppåt igen på jakt efter ett Crumbs. Ni vet, det där cupcakestället som jag testat förut. Det ska finnas på flera ställen men vi hade ju ingen aning om andra förutom det jag var på förra helgen. Så vi gick upp dit. Idag fick det bli en Rocky Road-cupcake till mig och Peanutbutter till Sofia.

Det hade hunnit bli jäkla kallt ute så vi passade på att gå in på ett stort F21, Urban Outfitters, H&M osv.

Tog tåget hem vid 20, tror jag. Lagom trötta och väldigt nöjda med söndagsfördrivet.

"Cause that ain't my style"

På lördag eftermiddag tog jag tåget till Pleasantville där Sofia hämtade upp mig. Vi plockade upp middag från Subway och åkte hem till henne. Satte oss och försökte hitta en film på tv och fann The green mile. En klassiker som ingen av oss hade sett. Inte för att vi koncentrerade oss så mycket som vi borde. Fast efter att ha sett om början en gång till så föll allt på plats. Vilken bra film!


"I get it now"

Wow, ser att jag befunnit mig i USA i 266 dagar idag. Alltså 99 dagar kvar av detta aupairår. STÖRT!

Kalastrött efter en heldag inne i city. Smått ont i fötterna och huvudet. Ska se Solsidan och sedan sluta ögonen.

Good night

"This is as real as it gets"

Det ser ut att vara värsta najsa vädret ute idag. Solen skiner som bara den men temperaturen står på +10. Det känns kallt! Fast vad vet jag. Ska ut på promenad nu och känna efter.

Min iPod är knas igen. Den säger att minnet är fullt även fast jag raderat otaliga mängder låtar. Fuck! Men nu har jag gjort omstart på hela skiten och lagt in låtarna manuellt istället. Så nu funkish det, halvt, igen. Inte tipptopp dock! Funderar fortfarande på att köpa en iPod Classic med fett mycket minne. Får se hur det blir med det.

Ikväll ska jag ta tåget till Pleasantville hem till Sofia för en sleepover. Och imorgon blir det NYC. Vad vi hittar på där är inte planerat än. Vi får se. Hoppas i alla fall på bra väder!

Puss och kram

"I wanna feel you"

Igår kväll blev det middag på Applebees i Mt. Kisco med Veronika och Linnea. Och sedan en sväng på Target och på mataffären. Jag var så jäkla sugen på sorbet, helt random, och hittade en hallonsorbet som såg lovande. Så jag körde hem snabbt så den inte skulle smälta. Och just det, köpte en påse M&M's också.

När jag kom hem där vid 22.30-23.00 så satte jag på senaste Big Brother eller dom två senaste eftersom det laggat under dagen. Bra avslut på en fredagkväll!

Oj just det. När Eve hade gymnastik så svängde jag in på Target och hittade ett par rosarutiga sovshorts på rea och två sommarklänningar. Nu är jag så jäkla tagged på vår/sommar att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

"I wanna do something freaky to you"

Fasen vilken mardrömsdag jag hade igår. Vaknade ju upp och hade värsta ont i magen. Och sedan blev jag svimfärdig och alldeles svettig bara out of nowhere. Och det gick inte över under dagen.

Sedan när jag tog Eve till hebrew school så var jag tvungen att lägga mig ner och bara försöka slappna av. Och så kändes det som att jag skulle spy hela tiden. Fett äckligt!

Sedan körde vi hem vid 18 och direkt när jag kom hem så fick jag en rysk tablett(?!) av Brian som skulle vara bra om man hade ont i magen och typ ville spy. Och den var kolsvart. Kändes ju lite skumt, men tog den hursom. Och gick sedan och la mig i sängen.

Det kändes som att någon tagit tag i magen och bara vred om, typ skrynklade ihop. Somnade där runt 20.30 och sov hela natten med kläder och smink och grejer. Vaknade upp vid 03 och kom på att jag inte ställt alarm för morgonen.

Jag vaknade upp imorse och mådde mycket bättre än innan. Skönt! Fast har ont i magen om jag trycker på den- Skumt! Jag har ingen aning om vad det var. Känner mig dock jäkla seg och trött idag, så ligger i soffan och pimplar bubbelvatten och kaffe om vart annat. Och lägger in mer musik på iPoden. Funderish på att köpa en ny med mer minne...

"This is why I just can't get it with you"

I miss the old Usher. Jäklar vad grym r&b han gjorde back in the days. Gillar i och för sig det han gör nu också, men inte när det lutar för mycket åt pophållet. This brings back good memories!






"I want 'em all"

Så underbara klockor. Jag vill ju ha alla!


"Baby you're the best I ever had"

Åh, jag vill ha vår so damn bad nu. Och sommar på det. Gött mos! Kikar runt på H&M, F21 osv. Vill ha massvis med pastelliga plagg och en del neon också. Jag ska även på jakt efter ett solarium så nära mig som möjligt.

Sitter här och tycker synd om mig själv. Har ont i magen och jag vet inte varför. Imorse började det helt plötsligt ringa i öronen och blev svimfärdig så jag var tvungen att sätta mig ner ett tag. Knas!

'Oh you fancy huh"

Cathrin, om ni ska åka till NY i juni så vill jag passa på att träffa er! Behöver träffa någon från hemifrån ju!

Och så skulle jag bli överlycklig om du/ni levererade smågodis också, från mamma kanske hehehe!

:) :)

"It's check out time"

Igår var det Starbuckstisdag på ja, Starbucks. Innan det svängde Cassy, Elin och jag förbi Target för de skulle köpa lite grejer. Då slog det mig att jag ju faktiskt sett en jäkla snygg klocka där, i turkost!! Men nu fanns ingen turkos kvar. Men det fanns fortfarande lila och rosa så jag köpte en lila som substitut. Tills jag hittar en turkos. Fatta snyggt till solbränd arm? Haha!

Fast nu såg jag att den finns att beställa på Targets hemsida. Kanske ska göra det istället? Och samtidigt köpa en rosa också. Den var najs den med! Färgglada klocks är ju gött mos!

"You look so dumb right now"

Nu när jag fått min iPod att kopplas samman med iTunes igen så att jag äntligen kan lägga in ny musik så finns det väl ingen anledning att inte gå ut.

Känns för jäkligt att konditionen är som bortblåst. It ain't what it used to be. Jag ska komma dit igen!

Förresten så är det idag 14 år sedan B.I.G passed away. Power 105.1 spelar Biggie-requests hela dagen. En tjej hade twittrat 'Happy Birthday Biggie' med feta bokstäver och massa utropstecken. Really? Girl, go back to sleep. Stupid ass!


Biggie and Pac

Pussar

"I've been up all day"

Igår sken solen så jag gick ut på en promenad. Jag har nog inte sagt det men hela vårt område ligger uppför en backe.

Fine tänkte jag. Det gick ju jäkla snabbt neråt. Så jag gick ner och in i ett annat område och runt där. Och så kom jag tillbaka och började gå uppför vår backe.

Det gick bra kanske tre minuter och sedan blev det jäkla jobbigt. Fan det tog ju aldrig slut. Bara uppåt. Och inte nog med det. På en gård så låg det en hund ute som när han såg mig komma började skälla och springa bredvid mig tills deras gård tog slut.

Han hade en sådant där osynligt elnät som gör att dom inte går utanför sin egna gård men ändå, fett störande hund. Som dessutom bara hade ett bakben. Det enda jag tänkte när jag sakta men säkert kämpade mig uppför backen med honom skällandes bredvid var att jag i alla fall kunde take him down om han skulle få för sig att ändå springa utanför sin tomt. Han hade ju seriöst ett ben mindre och var liten...

Jag tror jag ska gå ut idag med. Nu jäklar ska jag ta dra igång med träningen igen. Jag börjar smått men säkert med promenader. Tills jag införskaffat nya löparskor. Synd att inte solen lyser ute nu. Det ser jäkla kallt ut. Keeempa!

"So we do it how we do it"


Från hallen


Med allt regn och snön som smälter så blir det mycket vatten






Busstoppet längst upp


Eve


Goa stövlar. Vill köpa några liknande!

"I prefer the better things"

I förrgår svängde jag förbi vårt lilla post office som finns i närheten. Och igår var jag där igen för att posta två andra brev och behövde köpa nya frimärken till dom.

Då säger tjejen i kassan 'so youre back again'. Alltså, jaaa. Bara för att ni har sådant mini office att ni kommer ihåg alla som kommer och går...

Sedan handlade jag lite och körde hem igen. Och när jag svänger ner så ser jag något in the rearview. What the? Två rådjur står och käkar på vår framsida, bara sådär. Synd att jag inte hade kameran i väskan.

Så jag smög ur bilen och tänkte sneaka in, hämta kameran och ta några kort. Men såklart blev dom rädd och sprang iväg.

Men... efter att jag gjort lite grejer inne så kikar jag ut genom fönstret och ser dom stå där igen så snabb var jag med kameran. Så nära har jag aldrig varit ett rådjur. Så söta!








"You do it best yourself"

Och så färgade jag mitt egna hår i måndags. För jag blev less på det och ingen hade tid/kunde göra det på mig. So what do you do?

Du gör det själv. Krångligt var det, typ att pensla på bak i nacken och samtidigt kolla i spegeln så man prickar rätt. Men allting går om man är lite envis!


För vem vill gå runt så här?


"When I met you I just knew"

Bilder från NYC i lördags


Tågstationen där jag bor








Cupcakes från Crumbs






Central Park






Lagomt ont i fötterna på vägen hem

"It's cold without you here"

I fredags utan värme och varm vatten. Livet är tufft ibland. Jäkla kallt, men lite mysigt med open fire and all!






"Who's that behind the trigga?"

Jag fick nyss en till vänförfrågan från någon som gick på Montclair university... Vart ligger det? Och vem är det jag har gemensam som gör att jag kommer upp på dessa "personer du kanske känner"-listor...

Annars är vädret himla bra. Solen skiner för det mesta även om det kommer stora moln då och då. Och snön har smält väldigt mycket igår tack vare regnet. Så ibland är regnt rätt gött ändå!

Ska strax ut till busstoppet och möta Eve. Måste även hinna med att vika tvätt.

Måndagar är helt okej ändå. Inte så jobbiga! Fast vilka arbetsdagar är det, egentligen?`

Kram


"But I couldn't do it all alone"

Igår regnade det så jag och Sofia hade bestämt att det skulle bli en dag på ett mall. Så vi tog tåget till White Plains och kikade runt i mallet som fanns där. Jag hittade en del grejer.

Ett par chinos från H&M för 70 kr plus 5 par sockar i fina fäger. En liten, blommig plånbok från Pacsun att ha alla mynt i. Turkosrandig långärmad tröja för 50 kr och en svart t-shirt för 50 kr från Old Navy. Jag hittade även en stor flaska schampoo från Joico och äntligen, äntligen(!!) en färgpensel. Så nu är jag redo att färga utväxten.

Efter lite chinesefood till lunch gick vi ut i spöregnet igen för att gå till Toys R' Us för att Sofia skulle hitta en födelsedagspresent till sitt värdbarn. Vi svängde även förbi Wal-Mart och sökte stövlar men hittade inga bra.

Sedan började det ösa ner. Himmelen öppnade sig. Byxorna blev alldeles blöta och Conversen var nästan dyngsura. Försökte skynda oss så snabbt vi kunde till tågstationen igen. Och väl framme så var det en del brandbilar där och najs brandmän som stod utanför och chillade. Men ingen stoppade oss från att gå in så det var nog ingen brand därinne i alla fall.

Jag var hemma igen runt 18-tiden. Försökte kolla Big Brother men det var inget utlagt. Fick en snilleblixt och kom på att jag aldrig såg klart Taking the stage - som gick på MTV för kanske två år sedan. Jag och Pickalurven fann den serien. Kommer du ihåg Tyler? Bebi?! Vi hade ett avsnitt kvar att se, finalavsnittet. Så det såg jag. Och even better såg att det fanns en andra säsong med Tyler och några nya personer eftersom alla andra graduated. Gött att få se mer av bebin.

Ännu en bra helg har flugit förbi och nu är det en helt ny vecka igen.

"I just want you to know that you're really special"

I lördags var jag in till NYC tillsammans med Veronika. Hon var tvungen att ta tåget som gick en timme senare så jag fördrev tiden med att leta en nedrans färgpensel utan framgång... Sedan fastnade jag inne på H&M och vips så hade det gått en timme.

Sedan gick vi runt och rörde oss uppåt.  Stannade på ett Crumbs och köpte cupcakes. Veronika tog en Red velvet och jag fann en Cookie dough plus cofee. Hittade en spot utanför Apple-butiken och satt där och kikade på folk Svängde in mot Central Park och fortsatte promenera uppåt. Det var fint, rätt varmt väder för att vara mars så det var himla bra promenadväder. Två timmar senare kikade vi på klockan och insåg att vi gått konstant i två timmar. Damn alltså! Kom ut på streeten igen och upptäckte att vi var på 90th St. Vi hade alltså gått drygt 40-50 blocks. En hel del!

Gick sedan tillbaka mot midtown för att leta regnstövlar på Daffy's men vi har inget flyt för där stängde dom 5 min innan vi hann dit. Sedan letade vi ett CVS för att kolla om dom hade en färgpensel, men nej det hade dom ju såklart inte. Fick hjälp av en snäll gubbe som visade vägen till CVS.

Efter det var vi hungriga och ville bara sätta oss ner. Och så ville vi ha mat från Cosí, ett ställe med mackor, sallader, soppor etc. Och vi frågade kanske 3-4 personer men ingen hade någon aning om vad det var för ställe. Och det är liksom inget ovanligt ställe, det finns ju på flera olika ställen. Franschise liksom!!

Hittade ett gammalt par som inte visste var det fanns ett Cosí så vi sa tack och gick vidare. Då vänder dom sig om och ba 'hallå han där, killen, har på sig Cosí-arbetskläder, fråga honom'. Helt random gick det förbi en Cosí-anställd exakt där vi var så vi fick directions till det närmaste. Helt random men grymt bra!

Kom fram till, soppa och greek salad beställdes. Sedan promenerade vi tillbaka till Grand Central, haltandes nästan. Ont i fötterna like crazy. Men det var en mysig dag och såklart värt lite värk!

"Free at last"

Igår spöregnade det hela dagen. Och på kvällen verkligen öste det ner. Gött! Eller inte alls!

Och imorse när jag väckt Shosh så får jag höra att Eve har 2 timmar delay, vilket innebär att bussen kommer och plockar upp alla kidsen 2 timmar senare än vanligt. Alltså istället för snowdays så kommer raindays. Det var det störigaste! Aldrig att jag kunde gissa att det fanns.

Det är väl pga. av allt regn som kom igår. Men kom igen, så mycket är det inte att man inte kan ta sig till skolan?


"I'm gon' ball every chance I get"

Gud så skönt det var att sova inatt. Vet inte varför, kanske för jag visste att lördag betydde sovmorgon.

Och planen för dagen var egentligen att åka in till NYC för att träffa Baggen. Vi hade kommit så långt att vi bestämt en dag och allting, men då var hon tvungen att jobba en timme där vid 15. Så det fungerade ju inte. Men jobb kan man ju inte säga emot, det är förståeligt. Det får bli en annan helg framöver! Det blir säkerligen bara varmare och varmare vilket bara är positivt!

Så idag ska jag hänga med Veronika, tjejen som vi var hos på filmkväll förra veckan. Och vi ska in till city utan plan. Bara se vad vi hittar på. Solen har tittat fram nyss då jag hoppas att det blir en fin dag. Ohh slängde just en blick på vädergadgeten på laptopen som visar +15? Stämmer det? I så fall blir jag lycklig!

Har laddat kameran så jag är säker på att den inte dies on me now. Ska försöka vara duktig med att ta kort också.

Puss och krams!

"Forever, forever"

Men vänner jag har ju glömt att berätta om varmvattensituationen som pågått här i huset. Igår kväll skulle Shoshi duscha men kom ut och panikade över att det aldrig kom varmt vatten. Jaja, tänkte jag. Varmvattnet kommer tillbaka imorgon när det fått vila lite. Så som det fungerar med varmvattenberedare. Då inser hostdad att oljan är slut. Jag vet, värsta old school att värma med olja men huset är gammalt. Nu när dom håller på att bygga en övervåning så ska dom samtidigt byta värmesystem. Just nu är typ mainsourcen för värme i besticklådan i köket(!!).

I alla fall. Så då stängdes ju all värme av. Elementen, rubbet.

När jag vaknade upp imorse så var mitt rum svinkallt. Och när jag klev ut i korridoren var det ännu kallare. Tog på mig tjocksockar, långärmad tröja, mjukisbyxor, hoodie, halsduk och mössa. Jag var alltså redo. Gjorde alla morgonrutiner... Hostdad hade startat brasan i vardagsrummet för att få lite värme under dagen. Ändå mysigt med brasa!

Så idag har jag suttit ute i vardagsrummet på soffan och då och då sprungit och fyllt på med ved i brasan, som på den gamla goda tiden typ. Och så har jag haft en värmefläkt bredvid mig...

Där vid 12-13 var jag uttråkad och behövde verkligen en dusch så jag värmde massa vatten på spisen och grejer och tvättade håret och hällde sedan snabbt allt vatten över mig. Fort in och fort ut och snabbt på med kläder så man inte frös ihjäl.

Tur var att någon från oljebolaget kom och fyllde på i eftermiddag så när vi kom hem på kvällen efter att ha varit ute och käkat med Jillians föräldrar så var det varmt i huset igen och speciellt i mitt rum. Jag är så glad att jag har husets varmaste rum, för det är verkligen varmt och gosigt.

På tal om mitt rum. Ska tvätta bort sminket nu, rengöra min fina nya öronpiercing, ta på myskläder och se senaste avsnittet av Big Brother.

"I call it shoe-icide"

Kolla så fina skorna är. Och dom känns sköna att gå i, trots att det är heels. Dock kanske för att det är rätt bred klack.

Googlade runt lite och hittade exakt samma modell i gult, brunt, oliv, vitt och blommönster. VIll ha med blommor på - såg jättesomrigt ut. Tänk det till bruna ben!!

Och nu vet jag ju vilken storlek jag har så då kan jag väl beställa dom online eftersom dom inte syntes till i affären.

 

"We're ordinary people"

När Eve var på gymnastiken passade jag på att svänga förbi min bank för att casha in alla pengar som jag haft liggandes på mitt rum. Och kolla att min adressändring gått igenom. Åh jag agerade allmänt lost därinne så dom måste seriöst ha trott att jag var mongoww eller något. Pinsamt!

Sedan blev det såklart en sväng på Target också. Man dras verkligen in dit, även om jag visste vad jag skulle köpa. Och det var hårfärg och sockor som inte är ankelsockor men så klart hittade jag bara en massa ankelsockor... Men jag är less på att mina sockor åker under hälen i Conversen när jag promenerar. Det finns väl ingenting äckligare än att gå runt med sockor som inte sitter på. Observera att jag nu skrev sockor!! Det är inte så jag säger så lite random att jag skrev så. Det heter ju faktiskt sockar, i min värld.

Hursom - hittade hårfärg och ankelsockar som inte såg ut att kunna halka under hälarna. Ville ha en färgpensel att använda för att pensla ut färgen i håret också men nej, det fanns ingenstans. Lite besviken på Target... Jag trodde att dom hade allt, ALLT.

Men jag hittade ett par heels som kommer bli najsa till våren/sommaren. För $20 (ca. 150 kr). Kap!!



"We've been messing with the same damn girl"

Svar på tal till Pickalurven. Jag fick då inget jäkla virus av att ladda ner The Game. Vilket missförstånd. Jag vet att du trott det och jag har inte pallat förklara för jag har ju tänkt att vi ska skypa snart, men det händer ju aldrig?

Jag fick mitt fetvirus när jag skulle ladda ner Everybody hates Chris - ska du bojkotta det nu då också? Haha, MUPP!

Och så har du inte svarat på mitt sms heller :/

Godnatt y'all!!

"If you love to look up there"



Varför vill man vara facebookfriends om man inte ens är säker på att man känner varandra? Sådana här har jag börjat få sedan jag ändrade min bostadsort till New York. Strange is what it is, for sure!

Men det jag ville säga. Sluta vilja vara vänner med alla. Vad ska det vara bra för? Muppigt!

"I did it on 'em"

Lookin' fresh in white, boy!


"Down with that booty on me"

Shittans nu börjar den låten. Den som är rätt skön. Med Jeremih och 50 Cent. Men det enda jag ser framför mig är detta:

 

Snacka om att förstöra låten. Och tyvärr så såg jag det här klippet först, innan låten började spelas frekvent på radion. It is what it is...

"In this moment I feel so alive"

Sitter för tillfället och bara väntar, väntar på bättre tider. Eller inte. Men jag väntar på att klockan ska slå noonish så den är 18 hemma. Skypedejt med gurrl Malin för att låta som en member ur The Game.

Picis har du följt serien som du sagt, så förstår du. Om inte... ska vi ta ett snack! Rimmar sagt med snack? Jo. Eller nej.

"But to live doesn't mean you're alive"

Jag ringde just och uppdaterade mitt visa, ny adress. Antar att det bara var det jag behövde göra. Måste ta ett snack med min LCC på nästa aupairmöte. Har ju massvis med frågor angående extension...

"Me and my homie"

The theatre at MSG 14 februari. Ah man jag skulle ha varit där.


"I know you're tired of the usual"

Efter att jag väckt Shoshi vid 6.15 och när hon och Jillian åkt iväg vid 07.00 så jag kan sova en timme till. För kl. 08 brukar jag väcka Eve. Men idag fuckas vardagsrutinen. Eve har Bagel and breakfast at school. Man tar tydligen med en bok och så träffas man, läser och käkar bagels tillsammans. Så har jag förstått det. Återkommer när jag upplevt det.

Så vi ska vara där 08.15. Och så har vi knappt kaffe hemma idag, så det är halvt decaf. Ahhhh! Men jag klagar inte, jag gillart over here!

Puss och ha en bra torsday ♥


"You're like a big brother"

Yeah baby nu blir det lite Big Brother. Fler än jag som är fast? Irriterar mig på så många därinne i huset, inte klokt alltså. But you gotta love to hate 'em...

Ska krypa i mitt fina hjärtnattlinne. Kanske ta bort smink och grejer först. Åh fan nu blev det ju jobbigt!

Kan ni tänka er att det redan är torsdag imorgon? Goddamn vad tiden går snabbt!
Puss och good night


"Toot it and boot it"

Idag har jag klippt min egna lugg. Det ni! Och ja, jag är mycket stolt över mig själv. För den var så jäkla lång att jag inte såg något när jag blåst den och fixat den. Fatta hur svårt det var att klippa den när man inte såg vart/vad man klippte. Är säker på att jag cuttade lite av ögonfransarna också, hehe.

Och svårt att att inte få massvis med hår i ögonen eftersom jag inte kan blunda när jag klipper. Men slutresultatet blev helt okej. Nu ser jag ju igen! Och den är inte allför sned. Johanna hoppas du är stolt!

Jag är ju så smart att jag till och med kom ihåg att ta kort före och efter.

Fast ändå J-dawwgen du är saknad. Och inte bara för att du klipper mitt hår. För att du är du också!





Pussar

"I believe in people like you"

Igår kväll laddade jag ner Step Up 3, så den ska ses nu. Bara fixa kaffe först.

Förresten har du inte lyssnat på 'Fall for your type' med Jamie Foxx ft. Drake så gör det. Den är bra.

Hörs! ♥

"Baby you're the best part of my day"

Bilder från NYC, från Lower East Side... Älskar att det finns så mycket street art. Så himla vackert är det! Konst när det är som bäst, för ja - jag tycker absolut att det är konst. Can't wait tills våren är här på riktigt så jag kan åka till 5 Pointz och checka in hela kvarter med enbart graff.


Stötte på en kossa i en innegård. Bara sådär.












"New York's been thugin'"

Vacker, vackrare, vackrast!

Jag skulle inte banga på en oversize tee med detta tryck. Någon som vill fixa?


RSS 2.0