"And we are live"

Efter att ha varit en dag inne i NYC har jag fett ont i fötterna. Bra tajmat så är det Oscarsgalan ikväll och b.la James Franco hostar eventet. Vilket gör det såklart ännu roligare att titta på. Åhh är han inte för gullig?

Det enda som fattas är en kaffekopp men jag har inget snabbkaffe och det är alldeles för omständigt att koka mer. Kanske att det får bli te istället. Den som lever får se. Intressant va?

Ska lägga in lite bilder från idag också. Klantigt nog så hade jag inte laddat kameran fullt sist så den dog nu också. Så jäkla typiskt!

"No I'm not lucky I'm blessed"

Klockan är 10.17. Det är +5 ute och solen skiner. Jag ska in till city mest för att bara strosa runt och kanske besöka några secondhandbutiker. Hoppas det blir lite varmare under dagen och att solen stannar där den är. Då blir det här en kalasdag!

Puss och kram

"I will retire with the ring"

Igår var en slappisdag. Skypade med mamma och pappa. Hahah och sedan kom min hostdad in och frågade om jag ville ha en turkeyburger och sa samtidigt hej till mamma i skypen och mami blev värsta nervös. Haha! Hur skulle la familia klara sig här om dom skulle komma och hälsa på? Det får i så fall bli att snacka engelska 24/7 en månad i förväg.

Sedan har jag sett ikapp alla Big Brother-avsnitt. Goddamn it, vet inte om jag vill bli fast i den serien men antar att jag redan är det. Vilka mupps det finns alltså. Varför vill man vara med i det programmet? Pinsamt, men samtidigt - I have to admit. Det är ju beroendeframkallande.

På kvällen åkte vi några hem till Veronika på filmkväll. Vilken bra host hon var då! Hade allting man kunde tänka sig vilja ha. Vi såg The Back-Up Plan med b.la Jennifer Lopez. Den var väldigt förutsägbar men helt okej. Småmysig film och rolig from time to time. Inte mer än så dock.

Vid midnatt var jag hemma igen och trött som fasen. Möttes av en liten Eve som fortfarande inte gått och lagt sig. Det slutade med att jag gick och la mig före 8-åringen...

"She's a perfect ten"

Shoshi kom nyss in på mitt rum med ett litet UPSpaket. Hmm, vad kan det här vara för kul tänkte jag... Det var mina örhängen från Girlprops. Hur snabbt? Jag beställde dom i torsdags eller fredags. Alltså 2-3 dagar tog det.

Det var så snabbt att jag inte ens kopplade paketet till det.

Men nu är dom här och dom är så fina så.

Nu ska jag ut på en promenad, väntar bara på att iPoden ska laddas lite så jag har musik i öronen. Ikväll blir det filmkväll hos Veronika med några andra.

Vad händer hemma en lördag kväll?
♥♥♥♥♥

"Don't hate me 'cause I'm beautiful"

Jag fick en nyhetsuppdatering från Trey Songz på fejjan eller vad det var. Nyheten var att han var den första R&B-sångaren, så ung, att ha uppe två billboards samtidigt. Och jag har sedan dess haft en tanke att hinna ta mig till Times Square och capture the pictures innan den äldsta tas ner. Den nya, en photoshoot för Rocawear är relativt ny så den hade jag väl hunnit med ändå, men den från Kodak ...

Och så var jag ju där med Eve och Shoshi i måndags och det bara slog mig att jag skulle ju dit en dag. Och tack och lov så hade jag med mig kameran. Så nu är det fångat på bild. Kanske inte intressant för er, men för mig. Kanske J-dawwgen också som har upptäckt det fina med den homeboyen.






"My chick hood"

Idag har jag tydligen varit i USA i 250 dagar. Det låter lite samtidigt som det låter mycket. Lite, mycket, lite, mycket. Ändå typ 7-8 månader ju. Det låter desto mer!!

"Think about it"

Kolla, här hittade jag ju ett kollage av exakt dom tre hoopsen som jag beställde. Hur skumt?


"I got some bling for you"

Min nya piercing i örat känns inte nytagen, kanske dels för att det typ är ett vanlig örhänge i och inte ett läkörhänge. Fast det har gått så många år sedan jag tog dom första att jag kanske inte kommer ihåg.

Anywho, vill bara att läktiden ska gå så jag kan byta till vad jag vill ha och känenr för in the moment. På tal om örhängen så tog jag tag i mig själv och beställde några par bamboo hoops. Äntligen! Det blev guldiga vanliga runda, hjärtformade och triangelformade. Plus en karta med pärlstuds och ett silverarmband. Allt för ca. 200 kr. Kap! Girlprops är hemsidan. 


"Then I see that fat ass when you walking out"

Sitter på mitt rum med en mysig katt som kurrar på sängen, liveradio i laptopen med grym musik som gör mig tagged på att gå ut och shakea bootyn och snart en kopp kaffe också.

Åh jag vill ut och göra dumheter, eller bara gå ut och dance all night.

Och damn nu kommer ju min låt på. Fabolous you be killin 'em!!


"Sit yo ass down"

Yes, BET har lagt ut 4 nya avsnitt av The Game på webben. Då vet jag vad jag kan sysselsätta mig med i kväll eller något.


"She's rocking that thing right"

Igår var det ju President's Day så jag tog med Eve och Shosh in till city för lite fika på Starbucks, strosande på Times Square. Och så gick vi in på M&M-affären med tre våningar med M&Ms i alla regnbågens färger och merchandise i mängder. Tänk er allting man kan köpa och sätt en M&M-nöt på. Muggar, nyckelringar, kuddar, kläder etc.

Och sedan gick vi in en sväng på Toys R' Us-affären som också var tre våningar och hade ett pariserhjul mitt i allting, bara sådär.

Innan vi åkte hem med tåget så svängde vi in på en Claire's som är en krimskramsaffär. Tänk er typ Ur&Penn. Och jag visste att dom gjorde öronpiercingar där så jag passade på att ta ett andra hål i vänsterörat.

All and all en mysig dag med hostkidsen. Dom är så himla lätta att ta hand om. Tack och lov!

De var rätt trötta när vi sedan kom hem med tåget vid 19-tiden. Tror t.om. Eve somnade en sväng på tåget. 




Ah fina M&M's.




På Toys R' Us.


Hittade en fet bildskärm som filmade från gatan. Ser ni oss i nere i höger? Mellan de stora 2 och 1.


Där ja!

"What it do Eggs"

I söndags låg jag i sängen typ hela dagen och kikade på The Game från säsong 1. Och asgarvade. Fasen så kul!

"And tonight's gonna be a good night"

I lördags så chillade jag framför laptopen tills 14-tiden, då jag plockade upp Elin och så åkte vi till Borders för kaffe. Dit kom också Cassy och Linnea. Och jag har seriöst bara dåligt intryck av Borders. Det är alltid mongos där som irriterar liksom. Kanske inte fysiskt irriterar men mentalt. Goddamnit!

Sedan åkte vi hem till Cassy en sväng. Och försökte tagga Elin till en utgång och till slut så lyckades vi. Tack och lov att jag hunnit med dusch på morgonen för det vara bara att åka hem, byta kläder och åka iväg och käka en sväng och sedan ta tåget in till city. Vi åkte taxi från Grand Central, så nu kan jag checka av det på min lista.

Stället hette Webster Hall och var ett +19 ställe med typ 5 dansgolv. Det var rätt bra musik. Liksom sådant som spelar på radion, i mainroomet. Plus att jag hittade ett hiphopgolv längst upp. Fast det hittades i slutet av kvällen så jag hann inte riktigt med där...

Innan vi åkte med tåget hem så hittade vi någon chinese/japansk supermarket som hade öppet dygnet runt. Fick med en Pepsi hem, den satt fint. Sedan spenderades drygt 70 min på tåg hem, var trött... Fast vi hade en dyr ($30 inträde i dörren), spontan utgång så var det en bra utgång. Fler gånger hoppas jag på!

"We can do this"

Hej!

Måndag och det är Presiden'ts day - alltså ledig dag för befolkningen. Jag, Eve och Shoshi drar in till NYC för äventyr. De vill promenera runt, kanske gå på något museum osv. Gött mos på det!


"Cupid ain't got shit on me"

Trey Songz-mode. That's where I'm at. Har spenderat en timme framför en radiosändning som sändes som en pre-valentines thing. En breakfast in bed med Trey. Och vilka störda homegurls det finns alltså, lite pinsamt. Anywho, kan länka dit en annan dag. Johanna - du skulle älska det!

Nöj er med detta så länge. Hur underbar?



♥ ♥ ♥ ♥


"I wish that I could have this moment for life"

Idag har vädret varit underbart. Solen skiner och det är +17 ute. Hur fint? Jag hoppas att snön smälter som bara den för jag är less på den.

Vill ha grönt på träden, grönt på marken, blommor och bar mark. Kaffe i Central Park med tunna kläder och solbrillor. Det är vad jag vill ha!

Skadeglad blev jag också när jag såg att NY och Atl hade samma temperatur imorse, +9. Såklart att the A har gått om nu med sina +20. Det är ju så typiskt dom, känner jag. Fan också!


"To woman so heartless"

Imorse efter att jag lämnat Eve vid bussen som för en gångs skull var där innan den skulle. Vilket resulterade i att vi var sena idag med. Nästa vecka är det slut på förseningar. Vi ska vara där inna bussen kommer. Punkt slut.

Sedan kom Elin förbi och så hämtade vi Linnea och åkte på Borders för fika. Kaffe och morotskaka. Det var vi och massa muppar. Men det är väl dom som inte har annat att göra på dagarna. En kille längre bort satt så nära datorn att han typ nuddade med näsan plus att textstorleken var 3 gånger det normala. Och bakom oss satt en gubbe som hade problem med något som såg ut som läxa och det enda han gjorde var att sucka, säga 'shit' och 'fuck'. Gött ordförråd, jag vet.

Nu har jag suttit och försökt fixa med en del nya låtar till iPoden. Jag vet inte hur länge sedan det var jag gjorde det. Men iPoden är full och för att få plats med nytt måste gammalt ut.

Om ca. en timme måste jag åka till Eve's skola och hämta henne för att sedan åka på gymnastiken. Medan hon är där och springer runt tror jag att jag tar en sväng förbi Target. Där kan man alltid spendera sin tid.

Pussar

"'Cause when I was low you was there for me"

Jag älskar att Tupac spelas på radion så mycket. Att man även efter sin död kan leva kvar på det sätt han gör. Jag älskar det!

Den här gången var det 'Dear mama'. En annan dag kan det vara 'I ain't mad at cha'

Sverige, lyssna och lär.

"You will always be my boo"

Ah slår på radion och hör denna oldie but still goldie. Usher ft. Alicia Keys - My Boo. Hur underbar? Den kan man bara inte tröttna på, det går inte.


"How 'bout we just move over and do it where we at"

Imorse följde jag med Eve till ögonläkaren för hon skulle på kontroll och sedan skjutsade jag henne till skolan. Efter att jag tankat upp billen så åkte jag hem och fixade lite grejer innan jag åkte iväg en sväng till Target. Jag är lite småless på byggarbetarna härhemma nu så jag ville bara bort en sväng.

På Target hittade jag ett par mjukisbyxor för ca. 60 kr och ett par andra som liknar långkalsonger som man haft en lång tid och som inte är tajta längre, typ inte pösiga men däremellan. Och så har dom fickor, så det är ju inte riktigt leggings heller. Hursom - dom är grymt sköna. Precis som pappas gamla långkallingar som är grymma, hehe.

Vid 15.30 plockade jag upp Eve från skolan och åkte med henne till hebrew school. Medan hon var satt jag i bilen, lyssnade på musik och sov. Det har varit en tidig morgon så jag ba slocknade i bilen.

Just det, efter jag kom hem från Target så checkade jag brevlådan och vad låg där? Men såklart ett stort, grönt paket från Sweden. Sprang in och öppnade det. En välbehövd fotfil och massvis med godis. En geishakaka, bilar och två påsar lösviktsgodis. Det här kan jag ju leva länge på. Tack familjen!!

Och inte nog med det, fick väldigt passande ett kort från J-dawwg. En försenad Valentine's. Men jag älskade kortet, så himla sött. Och så typiskt liksom. Tack min gullefis! Du ska kanske veta att jag köpt ett kort till dig också, det står här i bokhyllan (nästan igenslickat, nästan...). Men längre än så har det inte kommit... Men det finns där, så du vet! :P

Nu ska jag se ett avsnitt av Everybody hates Chris (kanske ska förkorta det EHC?) och sedan sova. Imorgon är det friday - tjolahopp! ♥


"I'm coming"

Åh 2Pac måste vara en av de finaste i världen.


"And there will be morning"

Klockan är 22.05 och jag är trött som aldrig förr. Det är kanppt ögonen är öppna när jag skriver. Så jag stoppa de blingiga hörlurarna i öronen och somna till musiken.

Plus att det blir en tidig dag imorgon. Ska åka med Eve till läkaren vid 07.45 så ingen sovtimme för mig mellan Shoshanas väckning och Eves väckning.

Tänk att det redan är torsdag imorgon. Dagarna springer iväg.

Så good night folks

"Tonight we'll be making love faces"

Trey Songz släppte videon till sin senaste låt 'Love Faces' på Alla ♥s dag, mycket passande.

Jag gillar den, hur kan man inte liksom. Ta och kolla på den. Mycket fin!


"Everything is everything"

Jag sitter vid laptopen och kollar igenom bloggens kommentarer. Jag blir alltid lika glad när någon kommenterar. So please, fortsätt!

Jag har just droppat av Eve vid bussen, var aningens sena ut idag igen. Två dagar i rad nu. Detta får inte bli en ovana. Sedan stod jag och pratade med Elin en sväng som är så ambivalent över förlängning. Ena dagen vill hon stanna och andra inte, och vill att någon bara tar beslutet åt henne. Tänk om livet var så enkelt!

Och jag då - förlängning... Förlängning? Förlängning! Förlängning... Det lutar dock åt det, faktiskt.

"Pretty as a picture"

Och för att get rid of that pic of Seal så måste jag ju posta ett nytt inlägg som syns längst upp.

Jag surfade runt på youtube idag och hittade en cover på 'What's My Name' av en homeboy som hette Kevin Writer. Värsta gullig alltså! Check this!


"I can't stop"

Seriöst, den där Seal... Egentligen liksom? Han toppar ju ändå min lista av fuglies. Din också va?

heidi seal 4


"Baby, baby, baby oh"

Skräckbilderna för Biebers fans!

Haha, kom över den här nyheten på MSNs startsida. När man inte trodde Bävern kunde se mer knasig ut så kommer det här. En Bieber utan hår var ju ännu mer skrämmande. Tur att det bara var ett trick då. Alla girls skulle ju bli helt förkrossade om detta var verkligheten.

"Is that your way of saying you like it"

Vad hade du i din mun senast: Sugrör, drack kaffe genom det.
När mår du bra: När jag har en fet låt!
När blev du fotad senast: I söndags, inne i NYC.
Hur känner du dig nu: Glad. Trots att jag snart ska jobba.
Kan du laga mat: Ja, när jag har ett recept. Eller när jag vet vad jag ska laga.
Vad pluggar du: Livet
Vad tycker du om fötter: Rätt så äckliga.
Är du smart: Om jag är?
Vad har du på dig: Leggings, grön t-shirt, grå hoodie och svart halsduk.
Är du aktiv i skolan: När jag pluggade, så var jag nog medelaktiv.
Vad saknar du: Våren och sommaren, J-dawwg och dom där hemma.
När och varför grät du senast: Hmm, i slutet av december när livet blev smått obestämt.
Var det pinsamt att svara på det: Nej.
Hade du en bra kväll igår: Ja, det hade jag. Satt i soffan med hostkidsen, läste Elle och käkade choklad och sedan hade Eve högläsning för mig.
Din favoritdryck på morgonen: Kaffe, kaffe, kaffe. Ibland te eller apelsinjuice.
Vad ska du göra i sommar: Jobba som au pair, sedan vet ingen om det blir förlängning där i juli...
Är du nöjd med ditt liv: Just nu, absolut!
Vad vill du jobba som: Ställ inte den där frågan, vem vet det?
Har du tråkigt just nu: Lite, sitter ju och skriver sådana här listor.
Vad gör livet värt att leva: Vänner, musik, bra väder, kaffe.
Vad i livet ångrar du: Vissa grejer, men ändå inte så mycket.
Är du musikalisk: Kan ju sjunga till låtar, inte för att det låter bra men jag sjunger ändå.
Vad lyssnar du på för musik: Mixed, mest hiphop och r&b.
Kategoriserar du dig själv i någon stil: Nej, inte direkt.
Är du bortskämd: Jag tycker inte det, nej.
Är du trött: Kanske lite, om man tänker efter. Tänk inte efter.
Vad gör du imorgon: Jobbar någon timme på morgonen, sedan off på dagen och sedan jobb på eftermiddagen.
Din första operation: Har inte opererat mig.
Första piercingen: Öronen.
Första priset: Aldrig fått ett pris. Jo, säkert någon medalj i skolan, typ Blåbärsloppet (skidor).
Första sporten du började på: Kanske var gymnastik. 
Första husdjuret: Hunden Katzi.
Första semestern: Utomlands? Spanien, tror jag.
Första konserten: Hm, kan det ha varit Darin?! Pinsamt!
Första kärleken: Åhh, det var säkert någon muppig artist när jag var liten, haha.

Favoriter:
Filmer: Drama, komedier, verklighetsbaserade.
TV program: The Game, Scrubs, Cougar Town, Everybody Hates Chris, Desperate Housewives osv.
Musik: 2Pac, Ludacris, T.I., Trey Songz, Usher osv.
Drink: Vitt vin, som inte är en drink. Dricker nästan aldrig drinkar.
Kroppsdel (på kille): Ögonen.  
Sport: Basket och en del fotboll är kul att titta på ibland.
Plagg: Leggings
Skola: Har ingen favoritskola. Vem har det?
Bok: Läser inte så mycket böcker för tillfället. Återkommer när jag kommit på något bra.

Just nu
Äter du: Ingenting alls.
Dricker du: Bubbelvatten.
Ska du: Snart gå till bussen och hämta Eve.
Lyssnar du på: Liveradio från Atl. Just nu spelas 'Love Faces' med Trey Songz. Kärlek!!
Väntar du på: Att klockan ska bli 16.15 så jag kan gå ut.
Tittar du på: Den här listan, antagligen. 
Vad du föredrar (motsatta könet): Om jag hittar någon som ser ut som Tupac, blir jag överlycklig! 
Läppar eller ögon: Både och!
Kramar eller kyssar: Båda.
Kortare eller längre: Längre
Snygg mage eller snygga armar: Vill säga mage, men armar. Eller mage. Armar. Both. 

"I still catch a grenade for you"

Ey, Bruno Mars i all ära. Jag älskar 'Grenade'. Men vem är killen på piano?! Fine as hell! Pickalurven, är det inte en bebi?


"We can do it, sure thing"

Miguel - Sure Thing. If you ain't heard it yet, listen! Och Johanna, känner du igen namnet? Han var förband åt Trey/Ush!! He's doin' it big now.


"I'm gettin' paper"

Jag har haft en skön dag. Fick en massa tvätt bortgjord och sedan efter att jag plockat upp Eve vid bussen så gick hon direkt till en kompis längre nerför gatan för en playdate så då kunde jag chilla ännu mer.

Sedan fick jag en chokladask av familjen för att det är Alla hjärtans dag. Mycket uppskattat och snällt av dom. Får mig att trivas ännu här ju!

Nä men nu ska jag se senaste avsnittet av Solsidan och sova. Klockan är bara 21.27 men jag är redan trött.

"We're a great team"

Tack till min familjen och farmor och farfar för Alla hjärtans dag-kort. Det var oväntat men väldigt uppskattat! Tack så mycket, mycket!

Och mami - kan knappt hålla mig tills mitt paket kommer. Ett ord. Godis! Och fotfil - haha!

Puss och godnatt!

"You're my valentine"

Massa kramar på alla ♥s dag! Tänker på alla därhemma. Ni är saknade men jag har det bra härborta!

I USA så satsas det på alla högtider, Valentine's inget undantag. Alla vanliga matförpackingar etc. har utsmyckats med hjärtan, rosa och sådant. Fast det är ju ändå gulligt.

Och alla barnen fixar med cookies, drinks och kort att ta med till skolan för Valentine's parties. Eve hade t.om. gjort ett kort till busschauffören. Haha, tänk om man skulle göra det hemma. Då skulle folk väl tro att man hade en crush on 'em or somethin'.

Jag spenderar dagen med en hel del tvätt. Barnens kläder, mina kläder och sängkläder... Och så är jag i shoppingmode så jag ska kika runt på kedjornas online shops.

Puss och kram och hoppas ni är gulliga mot varandra idag!


"This is about the american dream"

Jag sitter och slökikar på Grammy Awards. Bruno Mars killed it med hjälp av B.o.B och Janelle Monae. Grym version av 'Grenade'. Och så bör Usher loosa skägget snarast. Varför försöker han se äldre ut än vad han är? Det ser bara sletet ut ju.

Och imorgon är det måndag igen. Gud vad jag är glad över att vara i den här familjen. Det är ju en dans på rosor. Peppar, peppar ta i trä!

Puss och godnatt

"And I'm like - forget you"

Jag som tagit en paus från shoppingen sedan jag flyttade till New York, mest för att jag inte hittat till t.ex. Target osv. Men i fredags hann jag med en sväng på Target medan Eve hade gymnastik. Fyndade ett par jeansleggings, ett nattlinne och två basiclinnen - allt för ca. 250 kr.

Och bilder på NYC-shoppingen. Vill ha mer. T.ex. en najs tunn leopardskjorta från H&M.












Gillar nattlinnet. När det blir varmare ute ska jag köpa shorts+linne istället. Vill ha vår nu!

"It's a quarter after one"


Stannade till vid Flatiron District och i bakgrunden ser ni Flatiron Building som har blivit en ikon för New York.




Random street.


Ser ni i mitten av bilden på byggnaden. Det är en porträttmålning på väggen. Det finns rätt mycket graffiti på väggarna i New York. Och jag som älskar graffiti!!

"Down to the last detail"

I går, lördag, så hoppade jag på 10.28-tåget in till Grand Central. Några stationer senare hoppade Sofia på.

Jag hade gjort lite research och läst på några bloggar om några inte så turistiga affärer och ställen att besöka. Så jag skrev bara ner alla adresser och så kollade vi upp vilka som låg relativt nära varandra och så betade vi av.

Det blev två-tre outletaffärer varav på en, Daffy's, så hittade jag en grå sweatshirt, ett par trosor och en ny väska från Nine West som hade kostat $100 men som nu kostade $20.

Och så hittade vi till ett stort Forever21 vid Union Square som var stort. Där hittade jag en lila college jacket och ett turkosgrått linne.

Sedan blev det ett stopp på ett bagelställe som jag tror hette Bagel Bob's där det blev en sesamebagel med cream cheese blandat med soltorkade tomater. En kaffe på det så var det en perfekt sen lunch.

Vi fortsatte vidare mot The village, SoHo, NoHo... Hittade en secondhand där jag fyndade en röd Adidas-tröja för $20.

Efter att ha promenerat runt i flertalet timmar. Vi kom in till city vid 12 och vid 20 var vi jäkla hungriga och sugna på pizza, så vi hittade ett pizzaställe och beställde en mediumpizza med ananas. Och vänner, det var så nära svensk pizza vi kunde komma. Tunn botten, ananas och mycket tomatsåssmak. Dock lite väl mycket ost, men vi är ju i USA så så mycket kan vi inte förvänta oss.

Vid 22.30 gick tåget hem igen. Innan det hanns det med en kaffe från Starbucks. Somnade nästan på tåget, så slut var jag. Och nådigt ont i benen och skavsår på fötterna hade jag. Vad hemma igen vid midnatt typ and then almost straight to bed. Hursom, grym dag i NYC.

"Keeping that in mind"

Jag kan inte fatta att Trey Songz är in the city right at this moment. Och Lloyd med för den delen. Och dom gör en show tillsammans. Och det är säkert helt kalasbra. Och... jag är inte där.

Först hittade jag ingen som ville följa med och sedan visade det sig att biljetterna var slutsålda anyway. Fan också. Jag låtsas att det var ödet att det skulle vara så - bara för att inte vara lika nere.

Damn - det hade ju varit grymt. Men Lloyd släpper nytt album i april någon gång och måste antagligen ut på turné efter det, visst? Jag hoppas det. Men Trey då... Äsch jag har ju sett honom en gång. Jag borde vara nöjd. Men mycket vill ha mer, ladies and tjänstemän!

Nu ska jag fortsätta se The City och bara njuta av att livet är bra just nu. Jag har varit och ätit god pizza, shoppat en del fynd på Target och ska strax ta en sipp av mitt kaffe. Livet är bra!

Puss och kram

"Bring it back, bring it back"



Travis Porter. I like it.

"I wonder why it's taking you so long"

Nu har jag varit i väg en sväng på affären för att handla mat. Och så har jag pimplat rediga mängder kaffe idag. Det är väl nackdelen med att vara ledig så länge. Man kan dricka kaffe hela dagarna.

Ska packa ner lite saker och åka iväg till Eves skola, signa ut henne och åka iväg till hebrew school. När jag skypade med Picisen så var jag tvungen att fråga henne vad det heter på svenska för jag hade helt glömt bort det. Det heter ju inte judiska liksom, så mycket visste jag. Hebreiska right?

Tjingeling

"I lost too many niggas to this game"

Nu kom jag på vad jag skulle skriva från början ju. Bara sådär några timmar senare. Äntligen har BET släppt de första avsnitten av The game säs. 4. Det var mina nyheter för dagen. Inte så stort för några, större för andra. You know how it is. Jag blev då fetglad av den nyheten. Haha, jag som sökt runt på internet utan framgångar. Fan vad gött!

"Get that spread on"

Åh i detta hus så finns det Nutella och jag har upptäckt Nutellan - damn it. Det är ju gött mos! Synd att jag upptäckte det. Plus att det är gott tillsammans med pretzels, tro mig. Pretzel är ju typ som salta pinnar, med en annan form.

"Flying in to all states"

Haha, för en sekund bytte jag över till Hot 107.9 - Atlantas hiphop and r&b och vad spelas? Biggie! Mina vad heter det - har tappat ordet... när man har märkt något. Fan också... Hursom, jag pratar för mig själv, never mind.

Det jag tänkte skriva var att det är torsdag, snart är det helg igen. Veckorna går alldeles för snabbt. Elin fick hem ett stort kuvert med information om extension och det får mig att inse att det snart är dags att bestämma framtiden. Liksom ska man åka hem efter detta år eller ska man leta en ny familj för förlängning?

"Dans på trumma"

Jag skypar äntligen med J-dawwgen. Äntligen!

"Brooklyn, brooklyn, brooklyn"

Det märks en skillnad på vilka artister som spelas på radion i New York jämfört med the A. Jag har inte hört så mycket Biggie, Jay-Z, Fabolous som häruppe, medan Atl spelade mer Ludacris, T.I., Jeezy osv. Det är väl egentligen inte så konstigt. Man vill väl lyfta dom som kommer från staden man är i. 

Bara något som jag kommit att tänka på. Det är rätt bra att jag får uppleva två helt olika städer. Det finns så mycket som jag kan jämföra emellan dom. Intressant är vad det är!

 


"When I come around, around, around"

Bilder från New York Public Library






Taket i en av salarna. Hur fint?










Utanför

"Y'all got to dip out"

På Five below shoppade jag även ett par torgvantar som jag faktiskt smått varit på jakt efter plus två Haribopåsar - det närmaste lösviktsgodis jag kommer. Körsbär och persikor. Det ni!








"I don't wanna be a murderer"

Idag är det måndag, vilket innebär ny jobbvecka. Fast jag jobbar far less i nya familjen än vad jag gjorde i den gamla, så jag mår då bara fint.

Släppte av Eve vid bussen och vid 10 plockade Elin upp mig och sedan Linnéa och så åkte vi och shoppade lite på någon Five below, där typ allting kostade $5 eller mindre och sedan Marshalls på det där jag hittade ett par pilotbrillor och en svart t-shirt med markerade axlar. 

Nu är klockan ca. 15.30 och jag är fortfarande off. Ska plocka upp Eve vid 16.15 och vi får se vad vi hittar på. Typ läxor och sådant och sedan bara chill säkert.

"Her feet be killin' her - I call it shoeicide"

I fredags efter att Eves gymnastik var slut så åkte vi till Mt. Kisco för att käka middag på någon restaurang med Jillians föräldrar och Camilla, den gamla au pairen, som hade fått besök av sin mamma.

På lördagen så skypade jag ca. 2.30 timmar med Pickalurven. Det var gött och vi hade så mycket att säga då vi inte snackat på några veckor. Och sedan låg jag i min säng typ hela dagen och såg på The game - säsong 3 som jag var överlycklig över att ha hittat på youtube med bra kvalitet. Så nu är säsong 3 genomplöjd och jag försöker hitta de första avsnitten från 4an som går på tv nu igen.

På söndagen så hoppade jag på tåget in till city vid halv elva och några stationer senare hoppade Sofia på. Vi åkte in till Grand Central och promenerade mot Penn Station och hann se lite på vägen dit. Där mötte vi upp hennes kompis, Matilda, från New Jersey.

En lunch på något chineseplace satt fint innan vi gick mot New York Public Library som var jättefint. Om ni har sett Day After Tomorrow så hade ni sett ett stort rum med massa böcker där dom spenderar massa tid, med att t.ex. elda massa böcker för att få lite värme... Och så är det där som Carrie's och Big's nästan-bröllop utspelar sig.

Sedan gick vi uptown (eller var det midtown?) för att fika på det svenska cafét FIKA. Vi hittade dit utan problem men hann inte fika därinne då dom stängde 5 min senare. Så vi tog våra chokladbollar och kaffe och gick mot Central Park istället för att njuta lite av utsikten över parken, trots att den är täckt med snö och is. Kan inte längta nog till våren nu!

Jag och Sofia hoppade på tåget vid 17 och åkte sedan med bilen mot Mt. Kisco och Applebess för att käka middag med en massa andra svenska au pairer och för att se på Super Bowl.

Så det var min helg, helt okej!

"Why do you listen to radio for"

Hej!

Klockan är snart 10.00 och jag är redo för en dag in the city. Jag ska möta upp Sofia och sedan hennes kompis för lite lunch och ett besök på Public Library. Ni vet, där Big och Carrie nästan gifte sig i SATC 1.

Och ikväll är det Super Bowl 2011. El finale! Grymt att jag är på plats med rätt tidsskillnad i år, haha! Ska någon hemma kolla?


"Baby you're a challenge"

Idag har jag mått piss. Jag vaknade upp vid 06 för att väcka Shosh och när hon åkt iväg med Jillian så gick jag och la mig igen tills alarmet ringde vid 08 för att väcka Eve. Det var en skön timme att sova.

Efter att jag droppat av henne vid skolbussen så gick jag hem igen och såg lite serier och käkade glass. Ja, det gjorde jag. Och så har jag frusit och svettats om vart annat. Och känt mig lite skakis. Känner mig verkligen sjuk.

Vid 15.15 så skulle jag åka iväg med bilen för första gången. Det gick väl bra. Var isfläckar på uppfarten så bilen slirade på dom och jag panikade att jag skulle komma sent till skolan för att plocka upp Eve. Det gjorde jag inte. Var där precis när dom skulle sluta.

Så vi åkte till hennes hebrew school där hon lär sig hebrew. Under tiden hon var där åkte jag hemåt och körde vilse. Missade att svänga vänster in på en väg, så jag bara fortsatte och fortsatte innan jag svängde om och åkte tillbaka. Svängde förbi mataffären för att köpa mjölk och yogurt och Dunkin' Donuts för lite kaffe innan jag åkte tillbaka och plockade upp henne.

Ikväll har vi käkat raviolipasta med pesto och sojabönor. Mums! Och gjort läxa och Evie har övat på sin violin som även jag fick testa. Hur svårt? För svårt!

Klockan är 22.35 och jag ska seriöst släcka nu. Inbillar mig själv att jag blir frisk om jag sover. Tror att det kan stämma dock. Kan inte fatta att det är fredag imorgon, redan.

Good night sweeties

"You know what it is"

Jag kom till nya familjen på onsdag eftermiddag och hela veckan har varit slapp. Vi har inte gjort så mycket.

På söndagen tog jag tåget in till NYC med Elin, Linnea och Sofia. Först stopp på Svenska kyrkan för kaffe och kanelbulle. Hur gott? Och konstigt att höra så många runtomkring prata svenska. Träffade en gammal tant som bott i NY sedan -66 tror jag. Efter fikat så promenerade vi till The Metropolitan Museum of Art, ett stort museum som hade art som alla möjliga eror (heter det så?). Typ från Egypten, gamla amerikanska hus osv. Det var stort och det lite segt på slutet, för det tog ju aldrig slut. Men det var ändå intressant.

Synd bara att min kamera tog där på mitten...

Sedan tog vi subwayen till Chinatown för lite chinese på någon liten restaurang. 


The streets of NY


Linnéa, Elin och Sofia




The Met


Elin och Sofia






















"And I always find something wrong"

Jag vill dokumentera min sista vecka in the A, men jag har tydligen dåligt minne för jag kommer inte ihåg. På måndagen, vad gjorde jag då?

Vet i alla fall att jag hängde med Carl-Totte på kvällen. Vänta - var jag och Johanna på Discover Mills på förmiddagen? Nej det var vi nog inte...

Och på tisdagen var jag ute och gjorde ärenden, typ lämnade tillbaka böcker på biblioteket osv. Och så packade jag det sista. På kvällen efter jobbet så åkte jag och bunkrade upp med tidningar inför flygresorna. Sedan skjutsade Steph mig till Johannas hus och så sov jag där.


"You gon' feel something unusual"

Lördag natt spenderades hemma i Johannas säng, mysigt. Kändes mycket viktigt att sova där, sista helgen.

På söndag hade vi inga planer. Museum, Underground Atlanta... Kändes bara tomt i skallen. Klockan blev över 12 och jag hade egentligen au pair möte. Det skippades såklart. Vi hade viktigare saker för oss.

Det slutade med att vi åkte till Moggan för bio, strosande och sedan middag på PF Chang's. Vi såg 'No strings attached' med Ashton Kutcher och Natalie Portman. Mysig och rolig film. Helt klart sevärd. Se den om du har tid! O

Och middagen på PF var god. När vi kom dit så kom en kille och satte sig i baren och vi gjorde upp värsta historien att han var där för att vänta på sin dejt. Varför? Jo, för att han satt i baren och kollade på sin mobil lite då och då och så efter ett tag såg han allmänt uttråkad ut. Efter kanske 20 min så lämnade han stället. Vi antog att han bled stood up. Synd om honom!

Vi åt god middag, men enligt Johanna var vi mest där för efterrätten. Banan, frukt och kokosglass. Den såg inte speciell ut men var jäääkla god.

Efter middagen åkte vi hem till mig så att Johannisen kunde hjälpa mig packa lite. Jag har utvecklat någon form av packningsfobi. Jag har fått för mig att jag inte kan packa själv, utan behöver hjälp av andra som ska säga hur jag ska vika kläder och vart jag ska lägga vad. J-dawgs agerade lite mamma och tvingade mig att slänga t.ex. leggings med hål i och sneakers där sulan var av på mitten. Thanks!








Duffelbag, senare fullproppad med enbart kläder


Jag hade samlat på mig en hel låda med plastpåsar




Eh, ja mamma dom slängdes till slut

"Tonight's gonna be a good night"

På lördag eftermiddag körde jag hem till Johannisen och så var vi fetstressade för vi skulle åka downtown för att plocka upp Elin och åka till restaurangen en viss tid, innan solen gick ner.

Hursom, vi plockade upp Elin och åkte till Marta-stationen, parkerade bilen och köpte biljetter. Missade tåget med någon minut så vi fick sitta och vänta på nästa. Fett kallt var det ute också... Var ändå glad för jag har velat åka Marta under hela min vistelse bara för att, men har aldrig gjort det. Bra att få checka av det!

Kom downtown och åkte upp i världens brantaste rulltrappa. Ärligt, det kändes nästan farligt. Som att man kunde falla bakåt för den var så brant.

Restaurangen SunDial är en restaurang 220m upp i luften. Du åker upp dit i en hiss som går på utsidan av byggnaden. När du är däruppe så snurrar den ett helt varv, alltså 360° på en timme. En helt amazing view, du får se hela ATL. Och det var så himla fint.

Vi fick ett bord och beställde mat. Jag tog en pasta med musslor, räkor och saffran. Damn det var gott. Och så lyxade vi till det med efterrätt på det. Allt för att få njuta mer av omgivningen och utsikten. Är du in the A, gå dit och ät middag. Verkligen värt det!


And up you go
















Ser ni mig och Elin?


Taget uppifrån, ner mot Johanna

"I want you back in my life"

På lördag morgon åkte jag iväg norrut på I-85 för en förmiddag på spa. När jag fyllde år fick jag ju ett gift card med 3 behandlingar och lunch. Så jag kom dit ca. 08.15 och checkade in och fick en liten rundtur på stället.

Kl. 09.00 hade jag första behandlingen - therapy bath. Typ bubbelbad med lite massage som följdes av en helkroppsmassage som pågick i ca. 60 min. Hur gött som helst.

Emellan behandlingarna kunde jag bara glassa runt i lokalen, läsa tidningar, käka nötter, dricka vatten etc. De hade verkligen allt där. Typ tops, munskölj, rakhyvlar, hårnålar, hårspray, handdukar, body lotion osv. Allt som du fick använda.

Sista behandlingen var en ansiktbehandling, också fett trevligt. Avslutade dagen på spaet med en lunch där man fick välja vad man ville äta och sedan dusch/ångbastu på det.

Körde sedan hem, rejält avslappnad och glad.


Omklädningsrum




Någon lirare som hade eget skåp. Antagligen någon rik jäkel som är där all the time.


"I just wanna have a good time"

Så, för två helger sedan var det min sista helg in the A och den spenderades med packning, packning och mys med Johanna och Elin.

På torsdagen tog jag en shoppingförmiddag med J-dawwg. Vi gick runt på Discover Mills och jag hittade en svart kappa som hade kostat $300 men var nedsatt till $120. Kap? Ja! Och dagen innan hade jag fyndat en kornblå kappa på Nordstrom Rack så jag var lite kluven vilken jag skulle lämna tillbaka. Det slutade med att jag behöll båda två. Om man hittar två najsa jackor för ca. 1500 kr så får man ha kvar samtliga.

Sedan hittade jag även ett par Uggs som det endast fanns ett par kvar av i min storlek så de köptes också. Dyr dag men välbehövda grejer.

På kvällen svängde killen från Target förbi mig, om jag inte minns fel dag, och vi bara chillade. Han hade förresten ett namn, Carlo eller Carl-Totte internt. Kände mig tvungen att bjuda in honom så han fick se hur jag bodde, innan jag skulle flytta.



Mm, Uggs är bra mysiga ändå. Bättre än Luggz definitivt, hehe.

"So I surrender"

Nu är ni less på att kika in här och se Kardashian's booty. I get it, it ain't easy being the average man.

Så nu när barnen är i skolan, ingen snowday idag, så ska jag ta och uppdatera om vad jag har haft för mig senaste två veckorna.

RSS 2.0