"Conversations on the phone 'til the break of dawn"

Ännu en skön dag. Ledig dag. Kontaktade en annan au pair, Emmie, som är ny i området. Så vi bestämde för att mötas upp. Men eftersom ingen av oss har koll på vart man kan åka och vad man kan göra så frågade jag min värdmamma.

Hon blev himla engagerad och skrev ner på ett papper allt vi kunde göra. Typ åka och hyra cyklar och cykla runt Golden Gate Park eller ta färjan till city. Men sådant kändes lite väl planerat så det blev ett mall istället.

Vilket var bra, för jag behövde shoppa lite. Hittade en 'Free Weezy' t-shirt på rea, en fin lila skjorta, svarta leggings, nytt Joicobalsam. Och lite nödvändigt som ljus, bomullsrondeller, duschtvål.

Snurrade runt lite innan jag hittade vägen hem igen. Men jag känner mig så säker ute på vägarna att allting går vägen. Att jag hållit hus i USA i över ett år. Klart man blir van.

Imorgon tar vi bilen upp till Lake Tahoe. Ingen aning vad vi ska hitta på där dock. Min värdmamma har en kompis över från London på besök som hänger med oss upp. Så hennes barn och mina värdbarn ska gå i camp på dagarna så jag får se vad jag kan göra. Kanske sätta igång med träningen på riktigt nu?

Men nu ska jag se om det finns några Cougar Town avsnitt att se ikapp.

"I'm an 80's baby"

Jag vill vara en 80's baby. Det låter inte alls lika bra med 90's. Kommer att tänka på killen på Summer Jam som stod och rullade papper och var högt uppe i skyn. Han hade en tatuering där det stod 80's baby. Simpelt. Och fint! Det fick en att glömma bort hur borta han var. Haha!

"I'm the neighborhood pusher"

Andrea spottade något om bakåtvänd milf? Fattade inte riktigt, ska undersöka det.



Pusha doin' it big. Sådan talng får ju inte slängas bort.

"You're the truth"

Pharrell. So talented. So so so...


"Hurry up before your taxi leaves"

Jag är off hela dagen och förmodligen hela dagen imorgon också. Min värdmamma är världsbäst. Väldigt omtänksam. Familjen ska åka till Lake Tahoe på söndag och frågade om jag ville hänga med eller vara hemma en vecka. Sjävklart tar jag chansen att hänga med, vill se/uppleva så mycket som möjligt här.

I och med att semestern/jobb i södra Cali var lite kaotiskt from time to time, så får jag i alla fall lite ledigt nu för att relaxa och komma till rätta i mitt rum osv.

Så idag har jag inte gjort något vettigt alls. Läst ikapp några bloggar, läst nyheter från Sverige, pimplat kaffe, målat naglarna, lyssnat på musik.

Kanske att jag hittar på något imorgon. Måste ju ut och se mer av Mill Valley. Har ju knappt hunnit med det om man inte räknar med bilturen igår med Emily till downtown MV för lite pizza och glass.

"Now girl won't you drop that thing down to the floor"

I onsdags kom vi hem från en fantastisk semester i San Diego och L.A. Vi hade med oss två bilar ner och min värdpappa stannade kvar i L.A. för jobb så jag fick köra ena bilen hem igen. Bara jag och iPoden inpluggad i bilen. Det var underbart. Trots att det tog ca. 9 timmar med stopp för mat osv. så var det lugnt.

Har man bara musik så tar man sig hur långt som helst.

På tal om musik - körde hem från Universal Studios med barnen en kväll och hade hittat en rätt bra Los Angeles radiostation och fick höra J. Cole's 'Work Out' för första gången. Senare under veckan hörde jag den 2-3 gånger till. Känns bra att han får lite uppsving, fast jag hoppas att han inte blir för mainstream, ändå...



Och snart kommer debutalbumet. I can't wait!!

"Where do we go from here"

Världen mår ju inte bra. Att det finns så sjuka människor där ute. Tycker synd om alla i Oslo.


"Beautiful"

Det här känns som Tupac i ett nötskal. Det där leendet, den utstrålningen - är inte att leka med. Blir alldeles varm i hjärtat!


"Just another sunny day in California"

Yes yes y'all, jag lever. Men nu när vi åkt vidare til Santa Monica, utanför Los Angeles, så har jag inte haft internet på hotellet. Men vi har hunnit med poolhäng, träffat en del vänner till Tracy, njutit av fin utsikt över stranden från den största sviten på hotellet och Universal Studios.

Någon dag framöver blir det Hollywood, Walk of Fame osv.

Bilder kommer senare....

Puss och godnatt


"Fly as I could ever be, a level of success that you could never see"

Jag har missat allting som har med BET Awards att göra eftersom det sändes söndagskvällen och jag skulle åka måndag morgon. Plus att jag inte hade kanalen.

Men nu har jag satt eventet på record hemma i San Francisco så jag smyglängtar tills jag får komma hem och se på det.

Vill se alla uppträdanden, Kevin Hart som hostar, tabben med Breezy/Ri Ri-uppläsningen osv.

Fast just nu njuter jag av lite semester i jobbet. Au pair-livet är rätt bra. Och inte att förglömma, jag har fått en löneförhöjning för att det är mitt andra år. Haha, that feels really good! Lite bonus för att man är rutinerad tycker jag är rätt.

"California love"

Idag skulle vi ha åkt och paddlat kajak på morgonen men Tracy mådde riktigt dåligt. Kanske var det något i maten från igår...

Så vi chillade hemma, barnen plaskade lite i hottuben och den äldsta, Andrew, var ute och fiskade med en vän till familjen.

Mina värdföräldrar frågade om det skulle vara okej för mig att ta hand om barnen på kvällen och natten medan dom bokade ett rum på ett känt hotell här i Coronado. Självklart sa jag. Klart dom ska få tid för sig själv. Så vi käkade middag där, jag och barnen, medan dom två sprang iväg till bokat bord på ett annat ställe på hotellet. Sedan köpte vi efterrätt och åkte hem igen. Det ser ut som att det blir jag och Juliette, den yngsta, i samma säng. Mys!

Imorgon åker vi tillbaka till hotellet och så droppar jag barnen och får dagen ledigt. Funderar på att spendera den på stranden. Riktigt sand och hav. Det var längesedan jag fick njuta av det!

På måndag packar vi ihop och åker till Santa Monica där vi kommer att bo på ett fint hotell nära vattnet. Och nära till Los Angeles också. Vi stannar där en vecka och jag tror det kommer att bli grymt. Jag gillar det jag ser av Cali hittills. Westsiiiideee!

Puss och godnatt!

"Can you see what I see"

I förrgår var det dags för läkarbesök för kidsen och värdmamman. Hos en läkare som min värdmamma, Tracy, hade kontakt med sedan hon var gravid med äldsta barnet. Och han har flyttat sin klinik hit ner så dom var tvungna att ta chansen att gå dit nu när vi är här i krokarna.

Och damn, det tog ca. 4-6 timmar allt som allt. Jag som trodde att det skulle vara vanligt läkarbesök liksom, men varenda unge tog mer än en timme.

Det som är bra med min värdmamma är att hon är så himla snäll hela tiden. Omtänksam liksom. Hon säger förlåt när grejer inte blir som planerat och säger tack när jag gör grejer som andra kan tycka är självklara saker. Det känns i alla fall bra att man syns och får cred då och då.

Hursom, dagen blev inte som planerad och gårdagen blev också smått ändrad. Det blev ett sent poolbesök men det var ett skönt besök. Vädret här är helt underbart! Jag har fått en bra bränna so far, men man kan ju alltid pressa en aningens mer. Igårkväll käkade vi middag på en restaurang i downtown San Diego med god mat från havet. Utsikten var fin, över havet. Synd att jag inte hade kameran.


"So come with Loso, he ain't gotta know so"

Fabo, jag älskar dig. Så skönt flow med najsa texter. Goddamn u good!


"I get around"

Kommer ni ihåg att jag snackade om planking. Andrea som introducerade det för oss. Att vi blev helt inne i det dagen innan jag tog flyget till San Fran? Well, nu är det så att det har blitt en hype. Och hur kul är inte det? Det är ju fett kul att så många hänger på. Kändisar hit och dit. Breezy, Joe Budden, Slim Thug, Big Sean, Wiz and so on.

Haha, jag kan inte annat än älska det. Stop being a hater!

"It's: a snapple away, keeps the doctor away"

Jädrans, nu har jag en hel del uppdateringar. Det räcker för ikväll. Klockan har slagit midnatt och det är dags för The Wayans Bros. Gotta love that show!


"They got to lace me up dawg"

Gårdagen var jag helt ledig och fick skjuts till ett stort utomhusmall i downtown San Diego. Det var helt underbart att strosa runt i alla affärer. Det var längesedan jag gjorde det. Plus att jag slängde bort så mycket när jag rensade inför resan från New York, så jag kände ett behov av nya kläder.

Fyndade 5 par trosor på Victoria's Secret för runt hundralappen, vita shorts och 3 par linnen från F21 och ett fint, somrigt linne från PacSun.



"Come here and give me a kiss"

4th of July är typ det största eventet i Coronado, nästan större än julafton.

Coronado är en väldigt militärinspirerad stad som har haft mycket med militären och flottan osv. att göra. Och jag har aldrig sett så många amerikanska flaggor på ett och samma ställe som här.

Så Independence day är stort här. Det firas med parad som håller på i ca. 2-3 timmar. Vi pallade med kanske 1 ½ timme i hettan. Det var intressant och roligt att få uppleva 4th of July på en plats som gör det stort. Jag tror att min värdmamma nämnde att befolkningen ökar från 2500 till ca. 9000 under 4th of July. 

På eftermiddagen käkades det god bbq hemma hos några vänner några hus neråt på samma gata. På kvällen smällde det. Vi smög ut på en golf court och la ut våra filtar och såg på alla massiva fyrverkerier. Så himla fint var det. Det är alldelles mörkt ute och så lyser himlen upp i alla olika färger. Finfint!










"The underground is in the house"

Vi har hunnit med lite parkhäng också




Älskar att det är palmer överallt. Exotiskt!




"I gets stupid"

Coronado beach at night










"Hot tub, popping bubbly"

En dag i solen, just chillaxing, laid back. Me, myself, and I.









Mitt lilla hus. Skönt med lite privacy, även på semester.


Cold/hot tub

"I won't settle for less"

Cykeltur runt en liten del av Coronado.








"House real big, cars real big"

4 timmar senare hade vi kört igenom Los Angeles. Jag kände ett tvång att lyssna på shuffle mellan Snoop Dogg, Dre, Pac och alla dom homiesarna. Mäktigt!

Vi bor i ett hus som vi hyr, på en ö som heter Coronado, vilket ligger ca. 5-10 minuter ifrån downtown San Diego. Coronado är en ö nära havet med väldigt mycket småstadskänsla. Och samtidigt så ligger centrala San Diego väldigt nära.

Coronado är platsen där min värdmammas växte upp. Sicken tur hon hade som fick bo här. Soligt nästan jämt och så nära till mysig strand osv. Så här har vi spenderat dagarna hittills med

en cykeltur på en sexsitsig cykel med fyra tramppedaler
solande och badande i hottub som är inbyggt i altanen
en tripp till en stor vattenpark
kvällspromenad på stranden
4th of July-firande med parad, bbq hos några vänner och fyrverkerier

Familjen åkte iväg till en djurpark som hade någon sorts övernattning som dom hade bokat biljetter till innan dom visste att jag skulle komma till dom, så jag fick dagen fri. Inget mig emot. Spenderades ute i solen med musik och massvis med frukt och kaffe. Och lite skype med Malin på det. Så underbart!

Vi har planer på att hyra jetskis, åka ut och kajaka, äta middag på något känt hotell, åka till stranden/poolen. Det är vad jag vet so far.

Och på måndag bär det av till Los Angeles, eller rättare sagt Santa Monica, där vi ska stanna på ett lyxigt hotell i en vecka. Hur sweet?!

"I wish I could..."

Ok, Sandra might be back in business.

Vi tar det från början. Måndagen den 27 juni tog jag flyget till San Francisco med mellanlandning i Denver. Jag blev mött på flygplatsen av min nya värdmamma och de två tjejerna. Den äldsta, killen, var på footballsträning. När jag åkte nerför rulltrappan så fick jag syn på dom. Där stod de redo med heliumballonger som det stod 'welcome' och 'good luck' på. Så gulligt!

Vi plockade mina väskor och åkte hem. Först en sväng inne i San Fran för lite sightseeing och min första tur över Golden Gate-bron, men säkerligen inte min sista.

Väl hemma i nya huset mötte vi upp min värdpappa och äldsta killen. Liten rundtur av huset som förövrigt är riktigt stort. Gillar redan köket för det är högt i tak och vitt och öppet.

Jag bor i ett enskilt hus högre upp på tomten som har fyra hus. Det stora huset, två kontorshus och mitt hus. Det är skönt att få bo själv för det blir väldigt privat, när jag vill. Och så känns det redan bekvämt med familjen så det skulle inte känns konstigt att gå ner till stora huset och hänga liksom.

Det var snabba puckar för två dagaer efter jag kommit dit så packades väskorna om för semester till södra Kalifornien. Först en biltur ner till Santa Barbara för en övernattning på ett hotell nära stranden. Kvällen spenderades med att chillaxa och dagen efter käkade vi frulle ute och strosade runt innan we hit the road igen.

"Man thank God you calmed down"

Jag ska berätta om mina dagar med min nya familj så fort som möjligt. Det har varit lite hektiskt med att packa upp och sedan packa ner igen för att åka på semester två dagar efter att jag kommit till huset.

Imorgon är jag ensam i ett stort hus här i San Diego så på kvällen hinner jag säkert med uppdateringar och bilder.

Nu ska jag slappa framför tvn med lite gammal Wayans Bros-avsnitt som jag lyckats hitta.

Puss, kram och godnatt ♥

RSS 2.0