"Sverige din jävel jag älskar din stil"

I söndags vaknade vi upp av min skräliga alarmklocka på mobilen. Det är ju nästan så att man inte kan bli på annat än dåligt humör av att vakna upp så!

Klev upp, duschade, fixade oss i ordning och käkade frulle. Sedan åkte vi iväg mot downtown för att åka en snabbis till IKEA. Sagt och gjort, vi hittade dit oväntat enkelt. Helt otroligt för att vara vi! Så vi kom dit, värsta lyckoruset att gå runt och kolla på alla svenska möbler och grejer. Hann kanske vara där i två timmar innan vi var tvungna att åka iväg igen.

Vi åkte ännu längre bort, till någon liten håla. Det såg riktigt ut som the countryside. Vi blev nästan lite rädda över att vara helt fel - vilket vi inte var. Vi kom fram till något place döpt till "Uncle Bob's" som var typ ett pumpaställe där de hade hölassåkning, träffa får och grisar, gå runt i en labyrint i ett majsfält och kolla på pumpor.

Sagt och gjort, vi kom dit och det var stekande sol. Mötte upp Johannas hostfamily. Vi klappade djuren och åkte hölass igenom lervälling och grejer. Detta trodde vi då verkligen inte när vi vaknade upp den morgonen. Att vi skulle åka runt täckt med hö upp i asset och så som två bondlurkar. Sedan gick vi vilse i ett majsfält som var uthugget som en labyrint. Och så kollade vi på pumpor i alla dess former. Efter några timmar var vi less på bondlivet och åkte tillbaka till downtown. Back to IKEA!

Och nu gick vi all-in. Hade liksom bara rekat läget innan. Nu shoppades det grejer och vi gick runt samma väg ett ex antal gånger. Sedan käkade vi även på restaurangen. 16 köttbullar, potatismos, brunsås och lingonsylt. Oh my - in heaven! Så jäkla gött det var. Det är nästan så att jag inte kan beskriva det. 

Så för min del shoppades det ljus (såklart), mjölkskummare, en kaffemugg, två vita boxar att stoppa grejer i, en fotkräm, två förpackingar svenskt kaffe, chokladkakor.

Vi kom hem igen på kvällen, käkade lite leftovers från the chinesefood och sedan färgades min utväxt. Snabbt och enkelt gick det då Johanna är utbildad frisör (!!). Vi checkade även in Atlantas footballslag i jakt på fina pågar men näe. Ett footballslag har VÄLDIGT många spelare och jag tror att vi hittade en, EN, som hade potential. Jag som trodde footballplayers var najsa.


Flerfiligt


Kallas 'spaghetti junction' för vägarna korsar varandra som värsta spaghettistrips.
Helt sjukt många vägar som korsar här.




Ahhh - pumpor! Måste känna!


Glada kids som får åka hölass


Vadå ute i ingenstans?


Ännu gladare över att få svensk husmanskost.




Så glad över köttbullar!


IKEA-shopping 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0