"It's like wearing white after labor day"

På måndag är det en röd dag här i USA. Det är Labor day, vilket tydligen enligt wikipedia kan liknas vid första maj hemma.

Labor day inträffar den första måndagen i september och detta för att bla. presidenten Grover Cleveland inte ville att den amerikanska arbetarrörelsen skulle hedra Haymarketmassakern (inte hört om...) och oroligheter uppstå. 

Dagen grundades av "the Knights of Labor" år 1882 och har gjorts till en allmän helgdag i alla delstater.

Traditionellt är detta en dag för picknickar, lite som sommarens sista fest innan skolterminerna börjar på riktigt. 

I de södra delarna av USA finns det någon slags tradition/vett och etikett att inte bära vitt efter Labor day. Jag frågade Steph varför men hon hade inget bra svar så jag googlade det. Och det verkar vara en suddig regel. Vissa säger att det bara gäller skor och andra säger att det även gäller kläder. Största anledningen verkar vara att det ska påminna en om att inte bära sommarkläder under vintern. "Det kan vara frestande att ta på sig ett par vita pumps när hösten är på intåg men pga. växlande väder kan det vara ett oklokt beslut. Genom att inte bära vita skor efter Labor day ser man till att det inte slutar upp med ett par smutsiga skor och kalla fötter".

Så där har ni det, inga vita skor efter denna dag, men vintervitt är okej, alltså typ cremefärgad vit. Bara en notis sådär. Men eftersom jag inte är härifrån så behöver det nog inte gälla mig, hehe. Vet dock inte hur seriöst det egentligen är, men vissa tar det nog på största allvar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0